Kui enne koeravõttu stressad iga päev, et ise paksuks ei läheks, siis pärast koeravõttu hakkad igapäevaselt stressama, et ka su koer paksuks ei läheks! Ma olin kõik asjad läbi kaalunud, välja arvatud see!

Kui kassidel on kõht tühi, siis nad lihtsalt röögivad (vähemalt orientalid), kuni neile toit kaussi kukub. Nad ei lõpeta enne! Käivad ümber oma kausi ja kräunuvad nagu karvased deemonid. Inimene alistub suht ruttu ja krõbinapakk avanebki. Kord hommikul, kord õhtul. A mida koer teeb? Ta ei tule sulle kaks korda päevas haukudes ütlema, et kuule inimene, söögiaeg. EI! Ta vudib iga jumala kord, kui SINA midagi sööd, sinu juurde, istub sinu ja su võileiva (või sinu ja su burgeri või sinu ja su jäätise või sinu ja su vegansupi või misiganes sa sööd) ette maha ning hakkab sind kurbade silmadega vaatama. Lihtsalt jälgib igat su ampsu. Lisaks on koertel eriline oskus oma kulmudega mängida, mis teeb nende ilme veel… veel hirvesilmalikumaks? Mis tekitab sinus veel… veel rohkem süümekaid.

Ja siis sa lakud oma jäätist või haukad burgerit ning su koer kergitab sedasi iga ampsu peale kulmu ja vahib iga palakest, mis su suhu liigub. Ja su süda…. Kui see ei ole kivist, siis see lõhkeb! Ja sa annad oma kutsale tüki oma burgerisaiast või otsid talle koeraküpsise või külmikust väikse vorstijupi. Lõpuks on sul süümekad, et sõid ise selle burksi või liitri jäätist (või mõlemat!) ning lisasüümekad, et andsid koerale järjekordselt tema toidukorravälise ampsu või isegi mitu. Ja nii iga kord!

“Ega sa ometi sööma ei hakka?”

Kui sa enne koeravõttu tundsid süümekaid, et sa võibolla ei liigu või ei tee piisavalt trenni, kui oled ära söönud burgeri ja liitri jäätist, siis nüüd on sul topeltsüümekad, sest äkki ka su koergi peaks veidi pikemaid tiire tegema. Kui ühiskond on jõudnud nii kaugele, et keegi just sulle otse näkku ei ütle, et sa oled paks, siis su koer võib täiesti vabalt selliseid märkuseid saada. Body positivity my ass! Ja usu mind, su koer ei saa sellest märkusest aru, nii et ikkagi sul endal tuleb see tähelepanek alla neelata.

Ja nii paned sa peale enda ka oma koera dieedile! Lõputult kestvale dieedile, mida optimistlikemates seltskondades nimetatakse elustiili muutuseks, aga olgem ausad, tegelikult on tavaline nälgimine.

Elu!