Reedel oli mul pärast ca aasta pikkust vaagimist lõpuks Medemis Clinicus esimene protseduuriaeg. Mõned päevad enne seda käisin ka konsultatsioonis, kus vaatasime koos sealse meditsiiniala juhataja Kristel Kauriga minu näo üle ja panime plaani paika. Plaan oli järgmine.

1. Nina-suu vahelised kortsud ehk nasolabiaalkortsud (täitesüstid). Minul on need jooned viimase paari aastaga eriti tugevalt esile tulnud. Kolmel põhjusel: a) aeg, b) halastamatu gravitatsioon ja c) ma naeran kogu aeg. Tahate kauem noor välja paista – tehke gravitatsioonile tüng ja magage selili ning ärge seejuures naerge.

Tegin teile julgelt oma nasolabiaalkortsudest galerii 😀 Ega ma ei väida, et ma peletis välja näen ja mul elus vaid kaks valikut jäänud – kott peas ringi käia või iluoppidele minna. Aga kui meditsiin on arenenud nii kaugele, et saad põse justkui õigesse kohta tagasi tõsta ja seda ilma suurima vaevata, siis miks mitte. Ülevalt poolt on see põsk tulnud ja miks mitte ta oma kohale tagasi panna.

Kõik need pildid on tehtud enne protseduuri suvalistel ajahetkedel.

2. Ülahuulde tekkinud pisikesed vertikaalsed kortsud (täitesüstid). Ülahuulel oli mul tegelikult vaid paar pisikest kortsukest ja huulega oligi mul kõige suurem struggle. Ma ei taha ju paistes pardihuuli, aga ometi tahaks nendest kortsukestest lahti saada, kui juba asjaks läks. Kristel kinnitas, et ta ei tee mulle pardihuuli. Ma ei uskunud alguses ja olin väga skeptiline, ma ei tahtnud ju isegi kõige väiksema pardipoja huuli! 

3. Otsmiku horisontaalkortsud ja kurjusekorts (botuliinisüstid). Oma elava miimikaga olen ma need endale põhimõtteliselt ise tekitanud, tuleks rohkem pocker face olla, aga mul suudab üks kulm ka juuksepiirini kerkida, kui ikka väga suur imestus peale tuleb.

Kuigi ma nii juhm enam ei ole, et arvaks, et huuli botoksiga suurendatakse, siis vot seda ma küll ei teadnud, et botuliinisüstid on kortse ENNETAVAD süstid, mida tegelikult võiks/peaks hakkama tegema siis, kui esimesed kortsuilmingud (minu puhul siis otsmikule) alles tekivad. Sedasi saab nende kortsude tekkimist ja süvenemist ära hoida või edasi lükata. Nad lihtsalt ei saa tulla, kui te oma otsmikuga botuliinisüsti mõjul liigselt möllata ei saa. Jama on aga selles, et kui täitesüstide mõju kestab umbes aasta, siis botuliinisüstide mõju poole vähem 🙁

Reedel alustasime täitesüstide osast, botuliinisüstid ehk siis otsmiku panin teisele päevale, sest ei julgenud kõike korraga. Ma kirjutan protseduurist endast (kui valus see on/ ei ole jms!) mingi teine kord, aga praegu tahaksin rõõmsalt jagada seda, millise näoga ma Medemisest väljusin ja milline järgmine päev olin.

Mind oli hoiatatud, et huul võib paiste minna, mis on okei. Sinikad võivad tekkida süstekohtadele, mis on ka okei. Kõik pidi aga paari päevaga taanduma. Ma olin valmis esmaspäevaks kodukontoripäeva tegema, kui asi väga hulluks läheb, aga praegu mõtlen, et oleks võinud selle otsmiku ka juba kohe korda teha. Lebo! (Seda lebo asja ma muidugi päris siis ei mõelnud, kui nõel huulde läks :D, aga kokkuvõttes ikkagi lebo).

Siin all on pildid kohe pärast protseduuri, autosse jõudes tegin. Muidugi on laiguline ja huul veidi paistes, aga põsevagu on hulga väiksem 🙂

Pildid kohe pärast protseduuri

Päev pärast protseduuri (proovisin erineva valgusega ja erinevas asendis selfitada):

Pole enam nii suured vaod ju. Pisike sinikas on huule otsas ja alloleval pildil ka paremal pool põse juures, aga need on nii väiksed ja meigiga kaetavad. Paari nädala pärast “loksub” nägu lõplikult paika ja siis saab ka korrigeerida, kui peaks vaja olema.

No pole ju enam nii suured kartulivaod keset nägu.

PS: Vabandan, kui kedagi minu nägu nii väga häirib, et tahaks kohe midagi kehvasti öelda 😀 Ma pole näomodell, pildid on lihtsalt illustreerivaks materjaliks.

* Postituse kirjutasin mina, süstimine toimus koostöös Medemis Clinicuga.