Juba varsti-varsti on mul olukord selline:

Ka rongipiletid Sri Lankal Ellast Kandysse on meil nüüd olemas! Nendega on selline lugu, et konkreetselt ise ette osta pileteid ei saa, aga Sri Lankal on kohalikud reisibürood, läbi kelle on võimalik tellida, kohe ka maksta ja siis pöidlad pihus oodata, et ega scam ei olnud :D. Kohalik reisibüroo kogub tellimused kokku ja kui piletimüük kuu aega enne rongisõitu algab, siis jookseb üks väike srilankalane neid füüsiliselt ära ostma. Ainuke asi, et väidetavalt, kui on hooaeg ja soovijaid palju, siis kõigile ei pruugi jaguda.

Sain just mõni aeg tagasi kinnituse, et meie piletid on füüsiliselt olemas ja saame need paberil kohapeal kätte. Piletid ostsin läbi www.visitsrilankatours.co.uk lehe. Neid kohalikke büroosid on veel ja netist leiab kõigi kohta nii hoiatusi kui ka soovitusi.

Mingis meeltesegaduses, mida viimasel ajal tihti ette tuleb, suutsin osta nelja I klassi rongipileti asemel neli I klassi piletit + ühe II klassi pileti. Mina ei tea, kuidas see juhtus ja kes üksi seal II klassis sõitma oleks hakanud. Märkasin juba siis, kui olin maksnud. Õnnelikul kombel tuli mulle koos piletitekinnitusega ka teade, et mu fantoompileti raha refunditakse mulle. I klassi pilet ühele inimesele Ellast Kandysse oli ca 16-18 eurot, ma täpselt ei mäletagi.

Riiki sisenemise taotluse tegime SIIT. Viisat ei ole turismireisiks vaja ja ilmselt oleks saanud taotluse täita ja ca 30 doltsi/ inimene maksta ka Sri Lanka lennujaamas, kuid igaks juhuks tegime netist ette ära. Sellega suutsin ma ka täiesti hullu panna. Täidan oma ankeeti ja järsku viskab süsteem ette hoiatuse, mis sisaldas põhimõtteliselt infot, et ilma kollapalaviku vaktsiinita võite riiki sisenemisest vaid unistada.

Haarasin riiulist enda ja Karli vaktsiinipassi ning hurraa – meil oli see tehtud. Kirjutasin sõbrannale, kes oma mehega koos meiega reisile tulevad, et kindlasti uuriks oma vaktsiinipassist kollapalaviku süsti, sest VAJA! Hommikul helistab paanikas sõbranna, teatab, et talle pole kollapalaviku süsti tehtud, keegi seal reisivaktsiininõustamises isegi ei maninud vajadust ja vaktsiinipassi tal üldse pole. Rahustan, et ära pabla, jõuad ju veel teha, tema aga juba viskas püssi põõsasse, et nüüd jääb reis ära.

Läks paar tundi mööda, sõbranna helistab tagasi, et ikkagi teeb nüüd samuti riiki sisenemise taotlust, aga temal ei tule küll mingit sellist vaktsiinihoiatust. Hmmm… Selgus, et ma olin vist “Estonia” asemel rippmenüüst oma elukohariigiks “Ethiopia” pannud 😀 Neilt nõutakse tõesti antud vaktsiini riiki sisenemisel. Õnneks läks mul esimene taotlus arvutis errorisse ja pidin otsast alustama, jääb vaid loota, et hiljem panin ikka õiged andmed. Aga noh, kui mind nüüd selle pärast Sri Lankasse sisenedes sau ette pannakse, et ou-ou-ou etiooplane, siis vähemalt on mul vaktsiinipassis kõik vajalikud vaktsiinid tehtud.

Kogu selles valguses hakkas reisiklaaslasest sõbrants kahtlema, kas mitte et peaks mu bookitud majutused jms ka kõik üle vaatama 😀 Ma ise ka ei saa aru, miks ma seekord kuidagi nii hullusti möllan ja 10 korda enterit jõuan vajutada, enne kui mõte järele jõuab. Mina, kes ma olen sellisest asjades pedantide peapedant. Peaks need lennukuupäevad vist igaks juhuks ikka üle kontrollima!