Teisipäeval lasin Medemis Clinicus teha botuliinisüstid kurjusekortsu. Alloleval pildil on kõige ülemine foto, kus üritan võimalikult kurja ilmet teha, siin ei ole veel midagi tehtud. Keskmisel pildil üritan täpselt sama, aga süstimisest on paar päeva möödas. Alumine pilt on tehtud täna, kus süstimisest on möödas 4 päeva ja ma üritan seal täiest jõust kulmu kortsutada.

Uskuge või mitte, aga alumisel pildil üritan ma täiest jõust teha silmade ja kulmudega seda sama kurja ilmet.

Ebaloomulikuna ma end ei tunne ja ise ei saa ma hetkel kuidagi aru, et mu otsaesisega midagi tehtud oleks. Nägu on tänahommikune ja meikimata:

Kogu otsaesist ma ühe korraga teha ei julgenud. Ütlen ausalt, et ma lõin põnnama. Botuliinisüstid on veidi tõsisem asi, kui täitesüstid. Samas, kui ma ibukat võtan, ei loe ma pakis olevalt lehelt, millised on kõrvaltoimed ja mida kõike üks väike ibukas teha võib. Kui ma selle pakendi infolehe nüüd lahti võtan, siis loen, et vedelikupeetus, tursed, iiveldus, oksendamine, kõhukrambid või -valu on nagu täitsa sagedased kõrvaltoimed. Harvemal juhul aga ka näiteks südame paispuudulikkus, mao- või kaksteistsõrmiksoole haavand veritsuse ja/või mulgustumisega, seedetrakti verejooks, jämesoolepõletik ja põletikuline soolehaigus, muutused verepildis, ajukelmepõletik ja rasked maksa- ja neerukahjustused… Ooookei!

Kuigi ka peavalurohtude kõrvalmõjudest on ka Eesti meedias räägitud, siis tundub ibuka võtmine suurele hulgale inimestele (ka mulle) iseenesestmõistetav. Õnneks valutab mul pea harva. Kui aga lased esimest korda elus teha botuliinisüsti ja pead andma allkirja, et oled kõrvaltoimetest teadlik, siis… hakkasin ikkagi pelgama, mis sest, et tegelikult on ju 1000 korda suurem variant, et midagi hullu ei juhtu.

Minu kartma hakkamisest ei olnud aga midagi. Dr Aet Köster pakkus välja, et võime teha esialgu vaid kurjusekortsu. Olin nõus – vaatan, kuidas tunne on ja kui kõik läheb hästi, siis saan lasta ka otsaesise horisontaalkortsud teha. Mulle tegelikult väga meeldis, et arst seletas kõik põhjalikult üle, mitte ei tormanud kohe otsaesise kallale küsimata, et kas oled kindel.

Botuliinisüstid ei hakka mõjuma koheselt, tulemused tekivad 2 nädala jooksul. Ma ise hakkasin vahet nägema juba paari päeva pärast. Minu enda sugulane ütles mõni aeg tagasi, et on samuti ilusüstide peale mõelnud, aga ei julge, pole kedagi tuttavat, kes oleks teinud ja lihtsalt jutte uskudes ei julge. Hakaku nüüd aga minema, sest ma kinnitan, et ilusüstid ei ole scam 😀 Ma ise tunnen end väga hästi, peeglist vaatab mulle vastu hulga värskem inimene.

Peagi vaadatakse Medemises mu nägu uuesti üle ja vajadusel saame korigeerida, sest süsti sisu jäetakse selleks puhuks tagavaraks. Eelmise ilusüstide teemalise postituse juures küsis nii mõnigi hinda. Kopeerin siia hinnakirja screenshoti Medemis Clinicu kodulehelt:

Botuliinisüstid valusad ei olnud. Jah, väike torge, aga ei midagi hullu. Sama ei saa aga öelda täitesüstide kohta. Paljud küsivad, kas oli valus. Oli küll! Mõni koht ei olnud nii hull kui teine, aga valus oli ikka. Kannatatav? Jaa! Ma ei jätnud ju pooleli. Aga samas pole see just selline protseduur, mida hommikul ärgates oodata nagu spaahoolitsusse minek vms 😀 Aga kas ma teeks seda ikkagi uuesti? Jaa!

Lõppu ka üks lõdvestunud olekus näo pilt. Vasakpoolne ülemine on tehtud enne protseduuri. Parempoolne on siis, kui botuliinisüst juba mõjuma hakanud. Alumine tehtud täna hommikul.

Nägu rahuolekus enne ja pärast. Vertikaalne korts on vaid õrnalt aimatav.

* Postituse kirjutasin mina, süstimine toimus koostöös Medemis Clinicuga.