Täna ilmus uudis, kuidas Tallink Aqua spaas häirisid purjus soomlased teisi külastajaid ja alkototsikud vedelesid laiali, ilma et neid kolme tunni jooksul keegi koristanud oleks. Rõve.

Mu enda tuttav on kunagi aasta tagasi tahtnud sinna spaasse laupäeva hommikul minna, kuid spaa administraator hoiatas viisakalt, et praegusel ajal on spaas palju purjus ja pohmas soomlasi (no täpselt sellise sõnastusega ilmselt ei öelnud) ja et ta soovitaks hoopis ühte teist spaad. Tore, et hoiatas ette, aga päris normaalne see ju ei ole.

Mul endal pole seal spaas nii vastikut intsidenti olnud. Küll aga sattusime me just nädalavahetusel Tervise Paradiisi, kus rahulikus ja õdusas spaa osas üks tüüp istus keset spaad baaris, ise jumala lukku joonud end ja jõllitas kaugusse. Ta sõber, sama lukus, lällas midagi baari teenindajale rääkida. Ma isegi ei saanud aru millest. Mingi hetk avastasin, et too tüüp, kes end tooli külge oli kinni joonud, jälgib meid pool vidukil silmadega. Järgmine hetk sai ta tooli küljest lahti, võttis hoogu, tormas basseini poole ja hüppas pommi. (Loomulikult oli tegu lõõgastusalaga, mitte hüppetorniga!). Vahtis siis meie poole ja karjus üle basseini haleda ja kurva häälega: “A miks TEINE nii ilusad olete ja MINA niiii koleeee?”

Ma ei hakanud vastama. Mida sellisele öelda? Krt, kui ma läbi talvemantli võin äärmisel juhul mingil vana-aastaõhtul vms mingit pool tuttavat tüüpi kallistada, et head uut aastat soovida, siis basseinis põhimõtteliselt paljana olles ei lähe mulle eriti peale, kui mingit vennad “kogemata” vastu lähevad. Ta meid näppima küll ei tulnud, aga fakt on see, et selline VÄGA purjus inimeste käitumine ongi ettearvamatu ja see paneb teisi end ebamugavalt tundma.

Üks hetk hüppas too tüüp uuesti pommi, vesi lendas kõigile näkku. Ka lapsed olid ümberringi. Sel hetkel lahkusin ma basseinist, minu mõõt sai täis. Baarileti taga toimetas vetelpäästja, kes ei tahtnud minuga miskipärast üldse kontakti, ju arvas, et tahan talt juua tellida. Lõpuks sain tema tähelepanu ja näitasin täiesti häbenemata, milline tüüp sigalakkutäis pomme hüppab, meid ja teisi häirib ning palusin tal kohe midagi ette võtta. Järgmisena nägin, kuidas ta tüübi kõrval istet võttis ja kolmandal hetkel vedeles see vend hoopis torude pool basseinis ja vahtis sama tühja pilguga kõikjale. Ega ta ilusamaks ei läinud küll. Kõva lahendus muidugi olukorrale.

Suvel V spaas käies sattusin nägema väga rõvedat olukorda, kus noor pereisa end spaas päise päeva ajal end pere, laste ja sõprade silme all täis jõi, nii et ei võtnud enam saunas jalgu alla ning hiljem vedeles keset spaa põrandat. Kirjutasin sellest SIIN. “Kas inimene ei või siis siin rahumeeli puhata, kui ta tahab, ahh?” olid tema argumendid turvameestele, kui ta seal põrandal vedeles. See pull kestis seal tookord ikka päris kaua ja lõppkokkuvõttes venitati lihtsalt kummi. Sellised tüübid tuleks kohe minema vedada. Kohe! Aga ega need turvamehedki väga hea meelega trussikutes tüüpe minema ei lohista. Üritavad heaga. Ja teenindaja-tädidel ei käi sellistest ammugi jõud üle.

Kuigi ma hea meelega võtan spaas pokaali vahuveini või joon pärast saunasid janu peale siidri, siis mõistan ka, miks paljudes spaades on alkohol keelatud. Inimesed ei oska lihtsalt juua!

Mis arvate, kas spaades peaks olema alkohol keelatud?

Foto: pixabay.com