Käisin ka hiljuti Bondi viimast filmi vaatamas. Olin kuulnud, et isegi meestel on filmi lõpus pisar silma tulnud. Olin kuulnud, et vot seekord pidi tõesti hea stsenaarium olema… Ja ma istusin kolm tundi kinos ja ainuke emotsioon, mis mul kinoskäigust jäi – Apollo pehme vaniljejäätis L suuruses topsis oli nagu ikka meeletult hea!

Misasi see oli? Vabandust, spoilin. Vana mees (ja no kuigi see on maitse asi, siis minu meelest leebelt öeldes nägususe vastand!) oma igas missioonis feilimas! Küll tegi ta vea, kui jättis filmi alguses oma naise usaldamatuse tõttu ekslikult maha… Küll ei suutnud ta oma head sõpra päästa! Küll ei saanud ta professori kinni nabimisega hakkama! Küll keeras filmi lõpus üleüldse kõik pekki ega osanud ka ise ellu jääda! Kas see on tõesti Bond? Käpardlik pensionil vanamees?! Kus oli glamuur? Seksikus? Trikid ja oskused? Bondile omane nutikus ja ülekavaldamine? Filmis oli üks stseen, kus Bond, laps süles, metsas eksles ja kui pahalane ta üles leidis ning relvaga sihtis, pööras Bond lihtsalt alistunult näo ära ja õla ette. Kui naispeategelane poleks samal hetkel ootamatult välja ilmunud ja pahalast tulistanud, olekski film läbi olnud…

Kas tõesti iga mees tahab olla selline Bond ja iga naine sellise Bondi naine, mis ongi kogu senise Bondi bränd olnud? Film algas isegi küllaltki paljutõotavalt. Esimesed 10 minutit oli Bond täitsa omas elemendis ja mis siis juhtus? Algas nagu täiesti uus suvaline film, millel Bondiga vähe pistmist. Mitte et filmitegijad ei võiks nüüd ja viimast korda Daniel Craigiga midagi uut katsetada, aga kuidas saavad inimesed filmi lõpus nutta või seda taevani kiita? Lihtsalt, kuidas? Ja olgu öeldud, ma muidu nutan ka iga lastemutika lõpus.

Väidetavalt pumpavad Heineken, erinevad kellabrändid ja muud filmi product placementi kaudu kümneid miljoneid dollareid. Bond on kõigi aegade esimene ja suurim suunamudija üldse. Mis suunda ta siis seekord mudis? Võibolla tõesti õpetlik lugu, et tuleks äkki ikka õigel ajal pensionile minna…

Ma pole olnud tegelikult üldse suurim asi Bondi fänn ja võibolla ongi siia koer maetud, aga eelmistel filmidel on olnud siiski mingi spetsiifiline aura, isegi Daniel Craigi kehastuses, kuigi ma olen ühes paadis inimestega, kes arvab, et Craig on kõigi aegade kehvem Bond. Ootan põnevusega (okei, see on võibolla liialdus) uut Bondi näitlejat! Seni fännan John Wicki edasi! 🙂

Ahsoo, enne filmi vaatamist jäi mul silma üks väga põnev TULI artikkel. Lugege ka, avardab veidi silmaringi.

Olete filmi näinud? Meeldis? Kuidas Daniel Craig Bondina meeldib?