Kas teil on ka vahel nii, et teate, et tulemas on ühistu koosolek ja te… lihtsalt ei lähe, sest ei suuda ja kõik?! Mul just oli ja ma ei tea, miks ma ei suuda end kokku võtta, et minna mingile närusele ühistu koosolekule. Vanasti, kui ma veel oma pisikeses korteris 10a tagasi elasin, oli lihtne – koosolek toimus trepikojas 😀 Suutsin riided selga visata ja astuda uksest välja, kuulata seda kaagutamist, poolt või vastu käe tõsta ja asi tehtud. Uues korteris ei ole ma käinud ühelgi ühistu koosolekul! Üldse ei ütle seda mingi uhkustundega, tunne on, nagu poleks valimas käinud. Ometi valimas olen alati käinud. Aga ma ei suuda minna mingisse võõrasse kohta võõraste inimestega, kes ometigi on naabrid, ja… seal kätt tõsta. Mul on sotsiaalne hälve, ma tean!

Seekord pidi teemaks tulema majandusaruande kinnitamise ja muu säärase kõrval ka maja tervikrenoveerimine Kredexi toel ning projekti „Hoovid korda“ raames uue rattamaja ehitamine, ohtlike puude maha võtmine, mänguväljaku korrastamine, jalgvärava ehitamine. Tunduvad nagu tähtsad asjad, aga ometi mind on alati sellised kortermaja teemad kuidagi külmaks jätnud ja usun, et nad on suutnud õiged otsused vastu võtta ka ilma minuta. Samas kui kõik nii mõtleks, ei tuleks ühtegi inimest kohale. Mis mul viga on! Ok, sotsiaalne hälve, ma tean!

Tegelikult on meie kortermaja kõige suurem probleem torud. Kuigi maja on 2000ndate alguses renoveeritud mingist telefonimajast korterelamuks, siis torud on seal vanaks jäänud (või juba algselt mingid jamad paigaldatud) ning lasevad vett läbi. Pole harv juhus, kui sissekäigu laest tilgub vett ja jälle tullakse parandama. Mõni aeg tagasi hakkas mul lapse toa seina mööda vett alla valguma. Ühistu ehituspartner tuli vaatama, tõdes, et torude leke ei ole minu korteris, vaid kuskil üleval, ning kellegi korter lõhuti lahti ja parandati viga ära. Nüüd aga on järg kätte jõudnud selleni, et vahetatakse püstaku torusid, mis tähendab, et peagi lõhutakse ära mu vannituba ja vannitoa kohalt ülevalt ka lapse toa sein. Tülikas! Õnneks maksab selle pulli kinni ühistu. Ka taastamise. Aga samu vannitoaplaate pole küll enam võimalik ju kuskilt saada. Avastasin, et mul on panipaigas 8 suurt vannitoa plaati, aga kas nad suudavad teha 8 plaadi suuruse augu, on küsimärk. Pean igatahes arvestama, et see vannituba näeb pärast välja suht “kirju”. Samas nagu Rents kirjutas, ma ei viitsiks elusees sellega tegeleda, et nüüd terves vannitoas seetõttu remonti hakkaks tegema. Null motti sellega tegeleda ja raha oleks ka nagu mujale panna – näiteks üle saja aasta lõpuks reisimisele.

Pildil mina, ühistu koosolekult puudumas.