Põgusalt tuttav postitas oma Facebooki seinale sõnumi, kus andis rahvale teada, et vaktsineerida on võimalik ka ima, et sa sellest sotsiaalmeedias teataksid. Mõtlen, et ka karulauku ja kukeseeni saab korjata ilma sellest FBsse pilti lisamata. Sinililled tärkavad ja ka esimene lumi tuleb maha olenema Facebooki olemasolust või mitte. Isegi lapsi saab sotsiaalmeediaväliselt sünnitada, muide.

Aga tegelt täitsa tänuväärt ju, kui inimesed oma vaktsineerimist läbi sotsiaalmeedia tähistavad – saavad teised, kas või veidi kahtlejad, natuke ehk julgust juurde. Riik pani tohutud summad vaktsineerimiskampaania alla, las siis inimesed võimendavad kogu seda värki tasuta oma FB seinal, mis siin ikka näägutada.

Eile hommikul üritasin isegi digiloo keskkonda sisse pääseda. Oli järts, nagu arvata võis, aga mitte pikk, mingi 6 minutit. Sain lõpuks sisse, kuid keskkonnas edasi liikudes viskas errorisse. Proovisin hiljem arvutist uuesti. Järjekord oli 24 minutit, ootel lausa tuhandeid inimesi. Kuna järjekorras “seistes” ei pea ju samal ajal toda netilehte passima, tegin arvutis vahepeal muid tegevusi, brauseris digiloo aken lahti. Mõne aja pärast kiikasin uuesti. Ekraanil oli sõnum, et järjekord on pandud PAUSILE! Nagu mismõttes sai järjekord pausile minna, aga okei 😀 Proovisin natukese aja pärast uuesti ja läks vaid mingi pool tundi, kuni lõpuks sisse sain.

Tallinna piirkonnas oli pakkuda Janssenit. Suure hurraaga bookisingi ära, kuigi olin tulnud siiski Pfizeri jahile. Teadsin, et AstraZenekat ma ei taha, aga seda nüüd vist minuvanustele ei süstita ka. Mõtlesin veel, et Janssen oli ju see ühekordne süst ja valmis, eriti lihtne. Pärast bronni hõiskasin sõbrannade tsätti, et sain vaktsiiniaja ja küsisin neilt, kas nemad seda Janssenit teeks. Kukkusime googeldama (ma ei mõtle Telegrami uudiseid), vaid ikka usaldusväärsemaid allikaid, ja leidsime, et krt, sel Janssenil on sama teema, mis AstraZenekal, et alla teatud vanuse on mingi vääääääike (aga siiski!) trombioht.

“Reports of adverse events following the use of J&J/Janssen vaccine suggest an increased risk of a rare adverse event called thrombosis with thrombocytopenia syndrome (TTS). Nearly all reports of this serious condition, which involves blood clots with low platelets, have been in adult women younger than 50 years old” (link).

Ma juhuslikult olen see “adult women younger than 50 years old”. Ma saan aru, et on vähetõenäoline, et mul mingi tromb tekib, aga samas, kui ON võimalus saada juba mõne aja pärast sellist vaktsiini, millel toda tibatillukest trombiohtu sedasi pole, siis valin siiski selle teise vaktsiini. Reisile ma minna ei plaani ja olen koroona läbi põdenud ning kuna põdesin osadega võrreldes ikka kergelt, siis tõenäoliselt see mu elu ohtu ei sea, kui peaks ka uuesti jääma (ptüi ptüi ptüi!). Loodan muidugi, et ei jää.

Niisiis jõudis mu rõõm vaktsineerimisaja saamise üle olla üürike. Tühistasin siiski Jansseni ja ootan, et saaks kiiremas korras ikka Pfizerit. Moderna vist ka ok (siia nüüd ikoon, kes laiutab käsi).

Istutasin rõdule mõned lilled ka. Istutasin ja muidugi nüüd teatan siin ka, kuidas muidu 🙂 Aga avapildil olin ema juures maal.