Tahaks lihtsalt lobiseda. Ma ei tea, kas asi on selles, et olen lõpetanud rohtude võtmise või tõesti tärkavadki kevade hakul koos loodusega ja lume alt välja sulavate junnidega ka suuremat sorti rumalus, igatahes märkan ja hinges kripeldab.

Ma isegi ei mõtle sellist lokkavat lollust, kus inimesed imestavad oma koroonatesti positiivse tulemuse üle, sest pole ju võimalik – nädal aega sai profülaktika mõttes eelnevalt MMSi joodud. Kuidas saab koroona olla?! Pigem mõtlen seda pimedat viha Covid-19 vaktsiinide vastu ja sellega seonduvat. Näiteks juhtusin lugema ühest Instagrami storyst, kuidas teatud inimesed loobusid osalemast ühel rahateemalisel vebinaril (ei olnud koroonateemaline), sest vebinari korraldaja oli hiljuti avaldanud arvamust koroona teemal ja see arvamus ei ühtinud nende inimeste arvamusega, kes algselt olid vebinaril lubanud osaleda.

Väidetavalt pidi see olema räige diskrimineerimine ning inimesed, kes tollel vebinaril osalemisest loobusid, tembeldati silmi pööritades samale pulgale rassistidega. “Tõestuseks” otsiti üles diskrimineerimise defintsioon ja tsiteeriti küll nii- ja naapidi mõistmata definitsiooni tegelikku tähendust. Ehk siis inimesed, kes pärast korraldaja väljaütlemisi, ei soovinud antud üritusega end enam siduda, olid muutunud rassisitidega võrdseteks diskrimineerijateks. Suva, et diskrimineerimine tähendab tegelikult ebavõrdset kohtlemist, mille tulemusel keegi satub halvemasse olukorda kui teine samas olukorras olev inimene. Kui mina otsustan, et ei soovi enam sellest üritusest osa võtta, siis keda ja millist teist osalejat ma sellega diskrimineerin?

Diskrimineerimise väike maik oleks asjal olnud siis, kui korraldaja oleks osadele osalejatele ära öelnud, sest nende vaated ja arvamus poleks korraldajale olnud meeltmööda. Nii oleks olnud teatud hulk võrdsetes oludes osalejaid, kellest osadele öeldi ära nende veendumuste tõttu. Aga kui ma ise ei soovi osaleda mingil isiklikul põhjusel, siis no tulge mõistusele. Ahjaa, mõistus. “Mõelge oma peaga!”, “Kasutage oma ajurakke!” Alati ei olegi need kõige paremad soovitused, sest päris paljud inimesed hakkavadki oma peaga mõeldes MMSi jooma, värske õhuga vähki ravima jne. Väga ohtlik soovitus tegelikult, ma vabandan!

Helistasin üleeile vanaemale. Tal oli sünnipäev ja sai äkki 87. Võin aastaga mööda panna. Küsisin, kas ta sai oma teise vaktsiinidoosi kätte. Sai. Käsi oli süstekohast veidi tundlik, aga ei midagi muud. Kiitsin vanaema ja uurisin, et kas vaktsineerimise otsus tuli tal kergelt. Muidugi, ütles ta. Seletas, et kui vaadata, mis juhtuks temaga siis, kui ta ei vakstsineeriks ja koroona saaks, versus vaktsineerib ja peab taluma võibolla mõnda kõrvaltoimet, siis tal ei tekkinud küsimustki, mida valida. Mul oli nii hea meel, et mul nii mõistlik vanaema on. Ma oleksin väga pettunud, kui ta oleks hakanud ajama mulle mingit käojaani sõdade üleelamisest ja näljahädadest ning käega rehmand, et ta ei hakka küll iseenda näol ravimitööstust nuumama. Eks ma muidugi teadsin juba ette, et mul norm vanaema.

Huvitav, kas inimesed, kes koroona vastu vaktsineerimisest misiganes põhjusel loobuvad, julgeks alla kirjutada paberile, mis sätestab, et kui nad peaksid siiski koroonasse jääma ja haiglaravi vajama, siis nad on ette loobunud ka meditsiinilisest abist? Loomulikult ma saan aru, et selline asi ei ole võimalik, aga mind tõesti huvitaks, kuidas mõni koroonavaktsiini vastane või pandeemia tõsiduse eitaja seda loogikat seletaks. Et muidu ei saa meditsiini ja arste nagu usaldada, aga teises isiklikus situatsioonis antakse end täielikult nende samade meditsiinitöötajate käte alla.

Kui te nüüd minu väljaütlemiste tõttu seda blogi enam ei loe, siis ma teen kindlasti õhku ahmiva ja dramaatilise postituse, kuidas mind on minu veendumuste tõttu rämedalt diskrimineeritud ja kuidas 21. sajandil see Eesti Vabariigis üldse võimalik on 😀