Hetkel küll pole kuhugi vaktsineerima tormata ja mõned kuud peaks mind veel olemasolevad antikehad kaitsma, aga kui koroonavaktsiin vabalevisse tuleb ja minu senine kaitse kaob, siis mina vaktsineerin! Miks?

 • Kõige esimene ja lihtsam põhjus – ma ei soovi (uuesti) koroonasse jääda.
 • Isegi, kui ma arvaks (ma ei arva!), et mina küll koroonasse ei jää, siis ma ei viitsiks iga jumala kord, kui keegi minu lähikontaktsetest haigestuks, ise karantiinis istuda ja oodata. Murphy seadusele kohaselt juhtuks see karantiini jäämine niikuinii täpselt jõulupühadel, keset suve kõige soojemal ajal, enne mingit tähtsat üritust vms.
 • Iga väikse kurgu puhtaks köhatamise pärast ei viitsiks kahtlustada, et äkki mul on koroona, jääda eneseisolatsiooni ja jälle testima joosta ning tulemusi oodata.
 • Ma soovin olla üks pisike ja kasulik tükk selles pusles, kus peal on kujutatud Covid-19 kontrolli alla saamist ja normaalsemat elu.
 • Ma soovin, et mu laps saaks normaalselt koolis käia ilma distantsõppeta, mis on vähemalt meie pere jaoks katastroofiliselt suur probleem. Eelmise aasta kevadest minu kõige suurem hingevalu üldse.
 • Ma ei usu vandenõuteooriaid.
 • Ma ei usu, et koroona eest kaitseb (või seda ravib) päikese käes jalutamine, värske õhk, hea tuju, hea seltskond, superfoodid, toidulisandid ja mürkide “väljutamine”.
 • Kuigi ma ei karda, et ma koroonasse suren, siis ma ei soovi kogemata seda haigust kanda inimestele, kes võivad sellesse surra. Ma ei mõtle isegi sugulasi vaid ka täiesti võõraid inimesi. Kui kõik vaktsineeriks, siis seda probleemi muidugi poleks.
 • Ma loodan, et vaktsineerimispassiga, kus sees on koroonavaktsiini tempel vms, saab hakata lõpuks ometi süümepiinade vabalt reisimas käima. Nii nagu varem Peruusse või näiteks Sri Lankale reisides olen pidanud tegema teatud kohustuslikud vaktsiinid, loodan, et sama süsteem hakkab kehtima ka koroonavaktsiiniga. Olen täitsa nõus, kui see olekski uus normaalsus. Igati parem, kui enne testimine, pärast testimine, isolatsioonis istumine, jälle testimine jne.
 • Ma soovin, et ettevõtted, mida on aastaid üles ehitatud, ei läheks pankrotti. Et inimesed ei kaotaks tööd ega sissetulekuallikaid. Ma loodan, et need, kes töö juba kaotanud on, tasapisi uuesti tööle saaks ja uued väljakutsed leiaks.
 • Ma soovin, et me kõik saaksime hakata jälle normaalselt restoranides ja kinos käima, spaades lõõgastuma ja kas või saja sõbraga kokkutulekuid tegema. Olen valmis end vaktsineerima, et Sina, kes Sa ei vaktsineeri, saaksid ka hakata seda kõike nautima ja tavapärase elu juurde naasta.

Päisepilt: pexels.com