Ma tegelikult mõistan, et influkad saavad enamik asju koostööde kaudu või kirjutavad üle päeva toodetest teenides sellega söögi-, üüri ja/või reisiraha, kuid kui postitused algavad stiilis a la “Jätkame šoppamise lainel”, siis kohati kipun nägema vaid jäämäe tippu ehk rämedat laristamist, raiskamist, prügi tootmist… Argument, et see on mu töö, jääb lahjaks, sest kui näiteks minu töö oleks toota kilekotte ja mulle heidetaks ette, et ma toodan prügi, siis ma ei saaks öelda: “Aga see on ju vaid mu töö. Niuniu!” Töö on samuti valik.

See selleks, absull ei tulnud nagu päriselt ka blogisse eesmärgiga kellelegi midagi ette heita. Aga miks ma oma tähelepanekut üldse mainin, on see, et koroonaviiruses passisin kodus ja kui netist jäi mulje, et mõni oleks selle aja jooksul 487 asja tellinud Alist, kümnest kosmeetikapoest, lasteasjadepoest või misiganes e-poest, siis ma tõdesin tänu sellelele, et tellisin vaid Barborast… toitu 😀

Kui aga mõelda nii pidi, et kumb sind paksuks teeb, kas lademetes tellitud toit või Korea mineraalkosmeetika, siis ma kahtlustan esimest!

Inglise keeles kõlab lootustandvalt. Eesti keeles see kahjuks leevendust ei paku, sest meil ei öeldagi, et ma olen rasv. Meil on eraldi väljend – paks. Ei saa end lohutada, et ma ei ole paks, mul lihtsalt on paksus, noh nii, nagu mul on ka sõrmeküüned. Meil eesti keeles on: “Mul on rasv. Ma olen paks. Mul on ka sõrmeküüned!”

Ma õhtusel fotosessioonil

Ega ma tünn loomulikult ei ole (nagu ülevalolev pilt), aga mingid lisakilod on tekkinud küll. Sellised, mis minu enesetunnet mõjutavad. Just seepärast, et seoses uue maailmaga (Covid-maailm) on täielikult kadunud rutiin, ma magan rohkem (jah, veel rohkem!), söön rohkem, liigun veel vähem (sest magades ma ei liigu, selleks peaks kuutõbine olema) ja üldse olen liiga mugav. Kõik ei ole aga kadunud. Väike plaan mul siiski on, aga sellest üks teine kord.

Covidist rääkides… Mina teeksin vaktsiini küll. Oleneb ka, mis see maksaks, aga põhimõtteliselt teeksin, kui mingi ulmekallis poleks. Gripivaktsiini samas ma vist kunagi teinud ei olegi…

Tulles tagasi ostlemise juurde – kas oled šopahoolik?

Tünni foto: pexels.com