Avastasin tagant järgi, et sõbrannad on meie chatis arutanud, milline piim on parim. Milline tavaline piim siis. Mitte, et kas kaerapiim, lehmapiim, laktoosivaba piim, mingi ökopiim vms. Milline TAVALINE 2,5% piim on parim?! Mõlemal oli oma arvamus. Uurisin, mismõttes parim piim. Piim on piim ju?! Aga ei, tuleb välja, et üks piim kõlbab kohvi peale panna ka pärast säilivuskuupäeva lõppu, teine väga mitte. Et siis PARIM PIIM on see, mis kõlbab tarbida ka pärast “parim enne” kuupäeva. Vot selline avalik saladus, mida turundajad välja öelda ei saa, aga mille järgi osad inimesed oma eelistusi omavad 😀 Olgu öeldud, et nad vist ei joo piima klaaside kaupa paljalt, ma ka mitte. Panen kohvile, pannkoogitaignasse ja laps hommikuhelvestele.

Hakkasin mõtlema, et mida ma üldse erinevatest piimadest tean. Üks on punases pakis ja teine sinises. Punane on Tere piim, aga ma isegi ei tea, mis see sinise paki piim on. Farmi vist? Siis on veel Alma piim, aga milline see üldse välja näeb? Või äkki see Alma ongi see sinine pakk? Vist ikka mitte. No ja siis veel see teema, et üks on piima nimi (näiteks Alma piim), aga mis ettevõte selle taga on? Mul pole aimugi. Ometi on need ettevõtted tagunud aastaid suuri summasid telereklaami, välimeediasse, sotsiaalmeediasse, teinud influkatega koostööd… Ja minusuguse jaoks on see jäänud kõik üheks suureks müraks, ükski piima bränd (välja arvatud see teadmine, et Tere on punane) pole teisest eristunud ja minu jaoks pole mingit eelistust aastatega tekkinud.

Ostan piima täiesti juhustest johtuvalt. Näiteks, kui piimakülmikute ees on palju rahvast, siis ma haaran selle piima, mis mulle lähemal ja ma ei pea kellegi teise järel ootama. Vahel on ühe ettevõtte piim lihtsalt otsas, siis võtan teise. Mõnikord on ühe brändi piimal säilivuskuupäev liiga ligidal, võtan teise. Ainuke asi, mida vaatan, on kiri “2,5%”. Aga kui võtaks ka kogemata 3,5% piima, ei juhtuks midagi.

Kas inimesed, kes päriselt piima JOOVAD, kas nende jaoks on meie 2,5% piimadel mingi maitsevahe? Päriselt? Mismõttes mingi piim on PARIM? Kas inimesed eelistavad pigem harjumusest mingit piimabrändi? Või on seal taga veel midagi – näiteks eelistatakse Eesti omanike ettevõtet? Võetakse arvesse jalajälge? Ollakse piimahinnatundlik? Nii palju küsimusi ja nii vähe vastuseid 😀

PS: ma meelega ei hakanud enne seda postitust googeldama piimasid 😀 Aga nüüd pärast kirjutamist otsisin välja, mis see “sinise paki piim” siis on, ja tuli välja, et ei olegi Farmi, vaid Alma (ja Valio). Terve elu arvasin, et see on Farmi piim. Hea töö, turundajad! 😀

Päise foto: pexels.com