Jagan täna teiega ühte “vahvat” lugu. Nimelt avastasin mõni aeg tagasi ühest FB müügikohast, et Ivar (nimi muudetud, aga äkki ikka pole ka!) müüb baarilauda. Täpselt sellist nagu mulle koju sobiks. Võtsin ühendust, ütlesin, et soovin, ja küsisin, kas ta saaks selle mulle ise ära tuua. Pole probleem. Saab ikka. Ta küll praegu kuskil kodust eemal ja ca nädala pärast on tagasi. Ütlesin, et mul ei ole kiire ja andku teada, kui tagasi on.

Inimene jõudis tagasi ja küsis, kas olen ikka huvitatud. Muidugi olin. Leppisime kokku, et toob pühapäeval laua ära. Mida ei juhtunud, oli pühapäeval laua toomine. Aga Ivar oli viisakas tüüp ja kirjutas sama pühapäeva õhtul natuke enne üheksat, et tal oli pereüritus, vabandas ja kuna nüüd oli juba nii hilja, siis küsis, kas võib ja järgmine päev tuua.

Ikka võib. Ootasin siis järgmisel päeval ehk esmaspäeval kodus, aga midagi ei juhtunud. Täna hommikul nägin, et lauamüüja oli õhtul üheksa paiku küsinud, et mis kellani võib tulla (ja et laua tassimiseks autost minu korterisse on kahte inimest vaja). Aga ma olin pahaaimamatult juba magama läinud selleks ajaks, sest eelmine õhtu oli see kellaaeg tema jaoks juba liiga hilja.

Kirjutasin talle sõnumit nähes vastu, et olen ka täna valmis lauda vastu võtma ja et elan esimesel korrusel ja saan ka inimese appi. Aga sain vastuse:

Sain ka pakkumise, mis sisaldas ise järgi tulemist, seega ei hakka praegu tulema, kell 16 homme selge, kas osteti ära

Nagu päriselt? Kes nii teeb? Ma pole teabmis kogemustega netiostleja, aga vaatasin Ivari FB profiili juba enne talle esimest korda kirjutamist – nii mõnedki intelligentsed ühised tuttavad, pildi järgi pintsaklipslane ja profiili järgi igati normaalne inimene.

Oleks ta enne kordagi maininud, et tal seda lauda ise mulle keeruline tuua on! Ei! Ma oleks saanud ju ise ka järele mineku organiseerida, kui ta oleks öelnud, et kohale toomist pakkuda ei saa.

Ei, päriselt, milline normaalne inimene nii teeb? Teeb kokkuleppe ära, lubab laua ära tuua, jätab tulemata ja siis kirjutab, nagu iseenesestmõistetavalt, et ouou, mul siin vahepeal nüüd tuli parem pakkumine, aga ära heida meelt, sest kui see parem pakkumine ikka homme kell 16.00 ära ei võta, no siis ma võin selle laua sulle ikkagi nagu ära ka tuua. Kui viitsin.

Pohhui see laud. Aga miks selliseid inimesi olemas on?

PS: pildil suva laud pexels.com lehelt.