Muidugi peaks üks pakettreise müüv ja korraldav ettevõte sujuvalt puhkusi korraldama ja ootamatuste ilmnedes vastavalt paika pandud juhendi järgi toimetama, klientidega suhtlema, neil olukorra võimalikult mugavaks tegema, probleemidega kiirelt tegelema ja lahendusi pakkuma. Loomulikult! Kuid mina ausalt ei saa aru, et kui on teada, et turul on reisiettevõtteid, kelle pakettreisidega on pidevalt probleeme (lennukid ei välju õigeaegselt, infosulud ja mida kõike veel), siis miks selle peale järjekordselt üllatuda?

Mind ajendas kirjutama järjekordne uudis.

Reis pildi algama kell 15.30. “Lend lükati edasi kella üheks öösel. Poole viie paiku jagati reisijatele 10 eurone vautšer. Pool tundi tagasi saadeti Tallinna elanikud koju,” teatab Delfi lugeja Liina Tallinna lennujaamast. “Kaugemad reisijad majutati hotelli.” Lennujaamas levib info, et asi on Smartlynxi lennuki tehnilises rikkes. “Väidetavalt on tehniline rike. Ei öelda, kas telliti uus lennuk või parandavad olemasolevat. Algul lükati lendu kaks korda poole tunni kaupa edasi,” kirjeldab Liina. Info liikumine on – kahjuks ootupäraselt – pigem kehvapoolne. “Nagu ikka, öeldakse, et võtke Smartlynxiga ühendust, kuid neil ei ole Tallinnas lennujaamas esindust ja Läti kontori tööpäev on ka läbi,” nendib Liina.

Seda erinevate inimeste kurtmist oli artikkel täis. Jätkuvalt, jah, selline olukord ongi ebameeldiv ja ma ise oleks ka närvis, aga see ei ole ju esimene, kolmas ega viies kord, kui seda suutmatust olukorda lahendada, esineb. Minu mõte pole ka selles, et seda ei tohiks ajakirjandusele teada anda, ma lihtsalt imestan, kuidas need reisijad jälle imestavad.

Kui ma tean, et poes müüakse odavaid üllatusmune, kus kümnest seitsmel on sees suussulav šokolaad ja ülejäänul kolmes peitub rõve mädamuna, siis mida on kaevelda või keda süüdistada, kui mulle see mädamuna juhtub. Risk on ju olnud teada.

See, mida te neid pakettreise ostes ostate, ei ole isegi mitte loteriimajutus, vaid see ongi loteriireis.

Päise foto: pixabay.com