Vana uudis juba, aga päris otsereportaaži ei olnud ka just mahti teha. Neljapäeval käisin Saku Suurhallis Eesti Muusikaauhindade jagamisel, sõbranna võitis piletid ja kutsus kaasa. Varem olen seda üritust telekast vilksamisi näinud, aga ma ei teadnud sest suurt midagi. Polnudki midagi väga teada, sest see happening oli nii haigutamaajavalt igav, et mõtlesime poole peal Hessi sööma minna. Mitu korda tuli tunne, et telliks takso ja läheks ükskõik kuhu. Näiteks koju.

Mis siis viga oli? EMA on telesaade! Ja Saku Suurhalli piletite ostnutele anti lihtsalt ühes spordihalli moodi suures hallis, mis oli ürituse jaoks liiga suur, tool – et hea küll vaata siis pealt, kuidas me telet teeme. Saku Suurhall oli niigi ürituse jaoks vaid poolenisti avatud, aga ikka oli tühi.

Mingit kontsertshowd, mis kohalolevale publikule elamust pakuks, ei olnud – lavalolijad seisid ja laulsid tihti publikule üldse seljaga, et telesse efekti saaks. Ma olen viimased aastad käinud Eesti Laulu seal samas vaatamas ja noil üritustel on olnud ka kütet, saatejuhtidele on panustatud, suhestutakse publikuga jne, mis sest, et samuti telesaade. Ahven ja Lepatriinu võisid olla piltilusad, aga samas olid piltigavad.

Noepi uus lugu meeldis mulle aga väga! Ja suu läks muigele, kui Nublu ütles auhinda vastu võttes, et nii nagu Anett Kontaveit ei tee ilma reketita midagi, nii ka… Põhimõtteliselt üks nali kogu ürituse jooksul 😀 Ja seda muidugi Nublult 🙂

Gala (või muu piduliku sündmuse moodi asi) on see vaid neile, kes lavale lähevad või kes lihtsalt promoseina ette eputama kipuvad. Me ei võtnud isegi mantlit kogu ürituse vältel seljast, sest… No ei olnud ka nii soe või pidulik. Ma olen juba kogemuste tõttu ammu aru saanud, etkui üritus on Saku Suurhallis, siis ükskõik, kui pidulikuks see reklaamitakse, siis on seal täiesti suva, mis selga panna. Teine asi teatriruumide, spets kontsertruumide atmosfäär.

EMA oleks sobinud väga hästi kuhugi pidulikku kontertsaali või uhkesse teatrisaali. Vististi on varem ka kuskil sellises kohas toimunud…

Päise foto: väike EMAeelne selfi.