Aastaid tagasi sattusin ühisel üritusel jutustama töö kaudu tuttava inimesega. Nii ammu, et ma ei mäleta, kuidas see jutuks tuli, aga too 30ndates naisterahvas rääkis, et käis mingis näonaha happekoorimises ja kuidas pärast protseduuri nägu hoopis hullemaks läks ning tuksi keerati. Näotu lugu, eksole. Ma ei tea, kui tõene tema suust kuuldud õudusjutt olla võis, sest samal üritusel rääkis ta ka, kuidas jõi sõbrannaga üks õhtu nii muuseas köögis istudes seitse pudelit veini ära. SEITSE! Küll aga jäi mulle see tema happekoorimise juhtum siiski tänaseni meelde kui hoiatus ning olen üleüldse igasuguste näoga seotud protseduuridesse suhtunud seni ettevaatlikult.

Eks seepärast vaagisingi juba pikemat aega, kas minna näkku tekkinud kortsukesi täitma. Ma ju ei taha, et botuliinisüstid mind siledaks emotsioonituks kivinäoks muudaks. Tegelikult vast ei muudagi, kui just ise end süstima ei hakka. Nagu enne hammaste laservalgendust on soovitav teha hammastele soodapesu, et tulemus parem oleks, selgus oma ala professionaalidega aru pidades, et ka näole oleks hea teha ettevalmistus – kerge ensüümkoorimine, mis koorib pindmised surnud naharakud ning seeläbi ergutatab nahkarakke kiiremini uuenema. Nii sattusin Image Skincare spetsialisti Mareta Adamson-Rüütli juurde kergele koorimisprotseduurile. Kergele, sest minu nahk on tegelikult päris heas seisus ja ei vajanud väga sügavat koorimist.

Ensüümkoorimist ei pea tegelikult tegema üldse ilusüstidele eelneva protseduurina. See sobib hästi näiteks talviselt kuivale ja ketendavale nahale, aga probleemsele, põletikuliste punnidega nahale. Olenevalt naha olukorrast, pannakse plaan paika, kui mitut protseduuri nahk vajaks, et naha olukord kontrolli alla saada. Mul on näiteks minust hulga noorem sõbranna, kelle nägu ja selg (eriti just selg) on põletikuline ning temal aitaks mitmekordne ensüümkoorimine naha korda saada. Ta olevat varasemalt abi otsinud ja võtab ilmselt selle käigu mu soovitusel nüüd peagi ette.

Minule tegi ensüümkoorimist Viimsi ArtiaClinic Skincare toodetega, kuid tegelikult pakuvad nende toodetega koorimisprotseduure päris paljud kosmeetikud ka muudes ilusalongides. Mareta, kes mulle protseduuri tegi, oli väga-väga tore, seletas põhjalikult mida ta mingis etapis teeb ning hoolitses, et mina end hästi tunneks. Natuke pelgasin, kas protseduur äkki näole kuidagi valus pole, aga tundsin seal end hoopis nii hästi, et oleks heameelega magama jäänud. Mareta julgustas silma looja laskma, kuni ta toimetab, ning kuni ained mõjusid, tegi ta mulle lisaks ka massaaži.

Ka kael ja dekoltee kooriti siidiseks

Lõpu poole, kui nägu oli nö lahti kooritud ja poorid valla päästetud, pigistas ta mu näost ka punne, mida oli nüüd palju kergem välja saada. Kogu protseduur kestis kokku natuke üle tunni. Ma ise pelgasin alguses, et äkki pärast on nägu punetav või ärritatud, aga ei midagi sellist. Punetasid vaid paar kohta, kust ta sügavamalt poori pigistas (see punetus kadus selle aja jooksul, mil koju sõitsin), aga ülejäänud nahk oli pehme ja toidetud.

Siin on pilt vahetult pärast protseduuri. Märkisin noolekestega kohad, kuhu kortsudesse süstikesi hiljem teha tahaks. Silmadel mul kanavarbaid õnneks veel ei ole, kuigi siit fotolt näen, et äkki peaks ka ninaoppi kaaluma 😀 Kuidagi tükib liialt esile 😀

Nägu pärast protseduuri. Kuskilt ei ketenda enam midag, näonahk on siledam ja värskem.

Kaasa sain protseduurijärgse mini-hoolitsuskomplekti, mis sisaldas näopesugeeli, millega pesta nii hommikul kui ka õhtul; nahatooni ühtlustava näoseerumi, mida kanda peale pärast pesu; päikesekaitsega päevakreemi, mida kasutada hommikuti pärast seerumit; pinguldava toimega öökreemi ja niisutava näomaski.

Protseduurijärgne hoolduskomplekt

Alguses mõtlesin, et milleks nii palju erinevaid asju ja mis järjekorras mida kasutama peab hakkama, aga tegelikult ju imelihtne – pesed nägu hommikuti ja õhuti näopesugeeliga, masseerid seerumi ning vastavalt sellele, kas on hommik või õhtu, kasutad vastavat kreemi. Maski võib kasutada, siis kui ise tahad. Varem kasutasin näopesuks mingit geeli ning hommikuti ja õhtuti sama kreemi, aga vahel võib ju kas või ühe kuuriga nägu veidi rohkem hellitada. Minu nahk ei jää kuidagimoodi raskeks pärast seda hommikust ja õhtust näohooldust, just väga mõnus tunne on. Praegu mõtlen, et selle päikesekaitsega näokreemi peaks Sri Lanka reisile kaasa ostma, sest tavalist, kehale mõeldud päevituskreemi näkku pannes, jääb nägu alati vastikult rasvane.

Pesugeel+seerum+päevakreem kombole saab kanda ideaalselt peale ka jumestuskreemi (ei teki mingit paksu kihti näole) ja jumekas jääb mul nahale nüüd palju ühtlasemalt pärast seda ensüümkoorimisprotseduuri. Kusjuures viimasel ajal olen pannud jumestuskreemi natuke vaid nina ja silmade ümbrusse, sest tunnen, et ei tahagi oma “uut nahka” millegagi väga peita 🙂

Haa, praegu tuli meelde, kuidas minust 13 aastat NOOREM meeskolleeg hiljuti mulle ütles: “Sa oled nii äge inimene, ma oleksin sind tahtnud tunda siis, kui sa olid noor!” 😀

Ma küll päris ajakappi kuidagi minna ei saa ja ei tahagi (ma vist seda tüüpi naine, kes ajaga pigem kenamaks läinud :D), aga välimuse eest hoolitsemine ei ole asi, mida häbenema peaks. Ei võida see, kes surres rohkem kreeme kasutas. Ei võida see, kes terve elu vaid ühe odava “kurgikreemiga” hakkama sai. Keegi ei peagi võitma ega kaotama, vaid oleks tore end lihtsalt hästi tunda.

* Postitusele aitas kaasa Image Skincare.