Mäletan, et lapsena oli autopesulas käimine omaette sündmus. Millised need automaatsed autopesulad üldse 25a tagasi olid? Mulle meenub vaid action – suured harjad vastu klaasi peksmas, müra, vaht ja vesi. Hullult kartsin, aga samas oli põnev ka. Ma ei tea, kust vanasti igasugused õudusjutud üldse tekkisid, polnud ei netti ega mingeid filmegi, aga seoses autopesulaga oli mul ikka korralik hirm. Täpselt nii, nagu ma kartsin, et keravälk tuleb tuppa ja ronib mulle teki alla, kartsin ka näiteks Jõhvis üle viadukti sõitmist, sest… Ma ei tea, keegi kuskil ütles, et Pärnus käib keravälk pidevalt aknapragudest sisse ja põletab inimesi surnuks ning et Jõhvi viadukt on kokku kukkumise äärel. Aa, üks väike asi veel – meie kunagise elamurajooni all pidavat olema tühjus ja majad võivad iga hetk sisse variseda. Aga ei midagi hullu! Tavakas!

Ilmselt nii muuseas mainis keegi mulle lapsena, et tuttava tuttav oli autopesulas süüte sisse jätnud ja sai elektrilöögi, auto läks põlema, plahvatas ja KÕIK SAID SURMA. Ja et see juhtub üle ühe! 😀 Nii ma kartsingi sinna pesulasse minemist, poetasin autos pesulas olles paar pisarat, kui keegi mingit naljajuttu hakkas rääkima, kuidas võiks aknad lahti teha ning üldse olin üks igavene pussy.

Nüüd ma olen “suur” ja mis te arvate, kas ma käin automaatpesulates? Ei, ma olen käinud Jazzis käsipesulas, oodanud seal teinekord pool tundi järjekorras ja siis veel tunnike, kuni autot pestakse. Midagi halba pole mul Jazzi kohta öelda, alati kõik ilusti puhtaks tehtud ja teenindus ka väga hea, aga sise- ja välipesuga olen ka 2 tundi oodanud. Jah, olen saanud kõrvalasuvas kohvikus maja istuda, aga kuna mulle üldse ei meeldi kuhugi passima minna, siis olengi autot vaid ca 2 korda aastas korraga sees-väljast pesnud. Korra käisime ka mingis sellises pesulas, kus nelja euro eest saab ise oma auto voolikust puhtaks uhtuda. Karl uhtus tookord. Okei, seal ma ei karda lahtise leegiga plahvatada, aga sinna ma ei julge minna, sest mul pole aimugi, kuidas see asi seal käib 😀 Ilmselgelt on seal õpetus, aga ikkagi! Küsisin ükskord hiljuti kahe sõbranna käest, kas nad on seal käinud. Mõlemad ütlesid, et pole, sest nad ei tea, kuidas seda pesulat kasutatakse. Pakkusin, et läheks kõik koos. Korraga ikkagi kergem mark täis teha, kui üksinda seal blondi panna 😀 Aga plaaniks see ongi jäänud.

Veebruaris ostsin uue auro. Minu jaoks uus, aga tegelikult oli kaheaastane Mazda 3. Täna on juba november ning aeg oli autot seest ja väljast pesta. Sügisesed lehed olid mulle autouksest matile pressinud ning kõrsikupurukiht taga. Lükkasin sada korda pesulasse minekut edasi, lihtsalt ei viitsinud, tööl on kiire ja kohvikus töö tegemine pole väga minu teema. Ja järksu pahvatas pähe, et vaataks, kuidas “Ajujahi” saatest nendel poistel läheb, kes võtsid saatest osa ideega autopesulast, kuhu minema ei pea, vaid kes tuleb ise sinu juurde ja peseb auto puhtaks.

Oligi täitsa olemas – UpSteam. Okei, aga hinnad? Muidu maksan 45 eurot sise-ja välipesu eest kokku, ootan järjekorras ja siis veel 2 tundi kohvikus. Hakkasin siis netist UpSteami aega broneerima, et näha, mis hinnaga nad minu juurde tulevad ja auto läikima löövad. Sise-ja välipesu oli kokku 50 eurot (ainult välipesu oli 25 eurot, seni olen maksnud 22 mujal). Hea küll, 50 eurot pole just väike summa, aga see on vaid 5 eurot rohkem kui Jazzis. 5 eurot maksta selle eest, et ma ei pea mitte kuhugi sõitma ja ootama? Nii võttes tundub mulle see hind ikka väga odav. Kui oleksin välipesu tahtnud, siis oleksin vaid 3 eurot rohkem maksnud.

Netis sai ise aja, koha ning pesuvariandid valida ning paar päeva hiljem olidki poisid kohal. Tulid oma spets auto, voolikute ja atribuutikaga nagu Tondipüüdjad. Who you gonna call? 😀

Ghostbusters

UpSteam

Vasakul mu porised veljed, mustad matid, kõrsikud. Paremal läikivad veljed, läikiv kere ja sisemus.

Ma ei kujuta ette, mis peaks juhtuma, et ma viitsiks kunagi ise autot kuhugi pesulasse viia ja siis ootama jääda. Automaatpesulates ma niikuinii ei käi (kardan õhku lennata ja veits klaustrokas on ka :D), seega no täiesti geniaalne idee.

Screenshot UpSteam kodulehelt. Broneeri telos aeg, pesula tuleb sulle koju või kontorisse, naudi puhast autot 🙂

Kus ise oma autot pesete ja kui tihti?