Käisin täna hommikul hambaarstil. Kaks implantaati ehk metallist jurakat kruvi keerati mulle lõualuusse. Arve 1220 eurot. Põhimõtteliselt nägi asi 45 minutit välja nii:

Siis käisin korraks röntgenis. Tulin tagasi. Ja ülejäänud 45 minutit olid nii:

Ma ütlen, see on küll puhas vedamine, et ma hambaarste ei karda. Valu tegelikult selle tohutu drillimise juures ei tundnudki. Ma ei kujuta ette ka, kuidas tunneks ennast seal toolis inimene, kes kardab näiteks nii nagu mina lennukeid.

Aa, enne kõike seda pidin hambaarstitoolil kirjutama allkirja dokumendile, kus kinnitan, et kui mul protseduuri käigus näiteks kõrvalolevad hambad purunevad või hoopis lõualuu puruneb või veel mõni sarnane nimet-näpet asi, siis mul pole pretensioone. Aga pole lugu – polnud mul pretensioone ka siis, kui mulle aastaid tagasi nendele kahele hambale täiesti valesti juureravi tehti ning pole ka nüüd pretensioone, kui lõuas mingid närvid “läbi lõigatakse”. Lõug on üldse üks ülehinnatud kehaosa.

Umbes 4 kuu pärast saan kikud ka ning veel suurema arve. Ja loomulikult keegi ei garanteeri, et need hambad nüüd püsivad.

Päise foro: pixabay.com