Mõni aeg tagasi õnnestus meil Noblessneris Lore Bistroos saada pea kaks korda suurem arve, kui asi väärt oli. Maksime ära ka, asusime minekule, aga siis jäi mul kripeldama. Sõbranna küsis, et kuidas see võimalik on, te ju teadsite, mis tellisite, kuidas siis kohe ei näinud, et midagi viltu. Aga vot polnud nii lihtne järge ajada midagi ja teinekord võibki tekkida arvet nähes hoopis tunne, et ise oled rott 😀

Võtsime menüüst “Lore elamuse” (hind ühe sööja kohta 49 EUR), joogid ja bataadifriikad. See oli siis kombo kõigest pakutavast. Andsime juba tellimuse sisse, kui peagi tuli teenindaja ja ütles, et köök enam n-ö sooja toitu ei tee ja paluti valida eelroogadest midagi. Valisime. Varsti tuli teenindaja friikate ja mitmekordse vaagnaga ning ütles, et üllatus – kokk oli siiski teinud selle “Lore elamuse” mingitest toitudest kokku. Ta ei öelnud sõnapaari “mingitest toitudest”, aga ma täpselt ei mäleta, kuidas ta ütles, aga igaljuhul andis mõista, et see pole päris see õige “elamus”. Kuigi me olime juba uued toidud tellinud, aga okei, saime siis selle asja, mida me ei tellinud ei alguses kohe ega ka hiljem 😀 Kuna mul oli tegelikult suht suva, mida seal süüa ja mitmekordne kandik nägi isuäratav välja, oligi kõik tore. Null probleemi. Ülemisel korrusel oli böffike, keskmisel korrusel mingid “taimetutid” (vist porru?) kastmes (mis olid lihtsalt ülihead!) ja all mozzarella taoline juust. Väga maitsev! Minul oli tellitud ka pokaal mulli ja elukaaslasel üks õlu.

Kui olime söömise lõpetanud, tuli teenindaja ja ütles, et kokal on veel üks üllatus – ta võib meile mingid toidud kaasa pakkida. (Imelik üllatus, aga noh…). Jällegi, ta ei öelnud tegelikult “mingid toidud”, aga ma ei mäleta, mis ta pakkus. Ei saanud hästi aru ka. Kuna kõht oli täis, ütlesime, et me ei soovi. Arve tuli 120 eurot. Mees maksis ära, ma alguses isegi ei vaadanud seda arvet, ja asusime minekule. Enne püsti tõusmist kiikasin arvet ja veidi whaaaat-moment oli. Asusime juba paar sammu minekule, kui jäin mõtlema – bataadifriikad, eelroad kahele, 1 pokaal vahukat 1 õlu – 120 eurot?! Ma saaks aru, kui see vaagen oleks lobstereid ja austreid täis olnud… Ma olen Lores enne ka söönud ja see pole mingi Tchaikovsky, kuigi ka seal oleks see arve vist liiga kallis tundunud. 180 restos oleks vast sellise arve (ok, veidi kallim seal ilmselt :D) saanud. 

Pagan, läksin ikkagi see kaks sammu tagasi. Leidsin leti tagant mingi teenindaja, kes hakkas asja uurima. Seletasin, mis me võtsime, mis me saime ning mis arvel oli… Ei olnud pudelit champagnet ega midagi! Too teenindaja leidis ka meie laua teenindanud neiu üles ja küsis, mis me sõime. Selgus, et saime sellest lubatud vaagnast vaid eelroad. Hind pandi aga täie eest 49 EUR x 2 inimest! Meie lauda teenindanud neiu näost oli näha, et ta väga ei saanud aru, mis siis valesti. Tehti kiired arvutused ja tegelik arve oleks pidanud olema 67 eurot. Üle 50 euro otsa!

Raha nad tagasi ei saanud anda ja siis pidime VEEL 67 eurose arve maksma 😀 120 eurole tegid nad kreediti, mis õnneks tuli kontole tagasi (küsisin just eile elukaaslase käest, et kas ikka tuli).

Ma ei arva üldse, et siin midagi pahatahtlikku oli. Toit oli ka ülihea ja iga kell läheks Loresse uuesti sööma. Lihtsalt loo moraal – olge oma restoraniarvetega tähelepanelikud!