“Lugeja šokis: minu kallis Tallinn Dollsi disainerkleit on teenindajate vormiriietus!” kirjutab Anne&Stiili veebitoimetus. Väidetavalt pani keegi naisterahvas selga oma “pea 200 eurot maksva kalli Tallinn Dollsi disainerkleidi” ja pidi pikali kukkuma, kui Vspa restoranis teenindajad sama lõikega kleiti kandsid.

Ma olen šokis, et keegi siiralt arvab, et Tallinn Dollsi kleit, see tüüpiline lipsuga, mida saab e-poest allahindlusega 80 euro eest (PALUN VÄGA!) osta, on “kallis disainerkleit”. Vaatan praegu, et sama lõikega pluusid on 45 eurot (näiteks SEE). Arvestades neid müügihindu, siis ma võin oletada, mis nende riiete omahind on.

Kui Vspa tahab oma töötajatele natuke teistmoodi rõivaid kui klassikalised triiksärk ja pliiatsseelik, siis pole neile vast midagi ette heita. Kui Tallinn Dollsi eemärk on raha teenimine ja äri, siis mida nemadki valesti teinud on. See, kui meil on massiliselt inimesi, kes on nõus selle kleidi eest välja käima 160 eurot, ning arvavad, et tegemist on kalli disainerkleidiga… No selle vastu ei saa küll midagi parata!

Jah, ma olen nõus, et antud olukord on natuke kummaline. Natuke kohmetu. Et ühe Eesti hotelli VORMIRIIETUS on sama, millega käivad peol ja linnapeal “peened preilid”. Teisalt – vaadake nendele lipsuga kleitidele otsa. Eriti ühevärvilistele. Need ongi ju täielik vormirõivas. Ma küsiks hoopis, et miks need “peened preilid” sellist kleiti üldse osta ja kanda tahaks? Ja miks nad arvavad, see on disainerkleit? 😀 Sest Karolin Kuusik disainis ja Ida-Virumaal üks Kiviõli tehas tegi valmis, seepärast?

Näiteks F-hoones teenindab personal Reet Ausi T-särkides juba aastaid! Aga noh, ega need särgid ei ole ka muidugi kallid disainersärgid, nii nagu Tallinn Dollsi rõivad seda on 😀 Ma miskipärast arvan, et kui keskmine väärikas hotell(ikett) laseb oma töötajatele (teenindajad, koristajad, köögitoimkond, turvamehed, vastuvõtutöötajad jne) custom-made rõivad luua ja õmmelda, tulevad need hulga kulukamad kui Tallinn Dollsi (Eesti mõistes juba) masstoodang.

Lipsuga Tallinn Dollsi kleit oli Eesti inimese vormirõivas juba ammu enne seda, kui Vspa need oma töötajatele selga pani.

Päise foto: pexels.com