Teate, mis on üks nõme asi? Õunatüng! See on see, kui valid poes enda meelest mõnusad kõvad ja krõmpsuvad õunad, sest kõik välised tunnused viitavad sellele, aga kodus hammustad toda õuna ja see on seest pehme ja pudi. Väkk noh. Nagu mingi Valge Klaar, mis on veidi seisnud. Just praegu sain õunatünga.

Kraamisin eile kappe ja kuhjasin kokku neli kotitäit enda ja lapse riideid, mida ma ei taha enam kunagi näha, ja ühe koti, mille esialgu paigutan lihtsalt silma alt ära. Homme maanduvad need neli kotti kogumiskonteineris. Ühtlasi leiutasin geniaalse lahenduse kapimaailmas, mille peaksin vist patenteerima. See on muidugi kerge irooniaga öeldud ja ma ei saa aru, kuidas ma alles NÜÜD selle lahenduse peale tulin. Kõik teised kasutavad seda põhimõtteliselt alates sündimisest.

Riidekapist siis. Mul on suures riidekapis üks stange, mille peal ripuvad riidepuudel sellised suuremad asjad – kleidid, korralikumad püksid, seelikud, kampsunid, jakid, tagid, pintsakud… Siis on mul üks suur sahtel, mis on täis teksapükse. Teine, kus on pesu ja sukkpüksid jms. Lisaks veel üks suur sahtel, kus on igasugused T-särgid, ilma varrukateta pluusid, mõned lühikesed püksid. Ja viimane sahtel – seal on suvalt kõike, mis üle jääb ja mida ma ajutiselt väldin.

Nüüd pressib sügis peale ja hommikud pole enam nii lihtsad, et viskan ühes tükis kleidi selga ja lähen. Varsti peaks hakkama pikki pükse kandma. Milliseid? Kui need välja valitud, siis mingi pluus… Mis sobiks? Siis mingi jakk või paksem asi. Lõpuks vaatan peeglisse ja avastan, et no vastu ei vaata tänane mina. Järgneb see, et tuhlan korraga ja samas kordamööda kõikides nendes sahtlites ja kapis, millest just kirjutasin. Ma ei tea, mida ma leida loodan. Et universum saadab mulle sinna ootamatult (õigemini oodatult) mingi uue ägeda asja, mida mul just vaja oleks? Midagi Varkkilt äkki. Või Iris Janvierilt. No ei saada! Kui selliselt juba päev algab, siis võib kindel olla, et ega ma seda õiget kombot täna ei leiagi ja et on SEE päev, kus universum mu üle lasi. Bad outfit day.

Ja milles mu geniaalne lahendus seiseb? Ma sorteerisin riided nii, et kõik need asjad, mis tulevad kõne alla tööle minekuks algaval sügishooajal panin stangele ÜHTE KOHTA KOKKU. Välja arvatud teksapüksid. Ja pesu. Trussikuid ja sokke ei hakanud stangele riputama, need ma suudan pesusahtlist üldjuhul välja valida. Ühte sahtlisse paigutasin kõik suvekleidid, mis varem ikkagi terveks aastaks riidepuule segavaks faktoriks jäid. Nüüd on sahtel kenasti suveasju, mida ma jälle 8 kuud ei vaja, täis ning ei sega mind. Teine sahtel jäi siis pigem selliste suvakate riiete tarbeks, millega ma pigem tööle ei lähe. Hommikul riideid valides ei pea ma enam erinevaid sahtleid ja kappi tuulama, lootes sealt midagi leida, mida pole olemas. Kõik mu algava hooaja riided on ühes kohas ja silma all. Rohkem valikut ei ole, võta siit või ole paljas. Geniaalne eks 😀

Senimaani sorteerisin erinevateks hooaegadeks vaid saapaid ja mantleid. Muid asju mitte. Mis ma öelda oskan. Inimene õpib kogu elu.