Kunagi ammu sattusin ma ühte loomapoodi, kus tahtsin kiiruga kassile toitu kaasa haarata. Mitte ühtegi tuttavat brändi ega pakki ei näinud. Flegmaatiline poemüüjaonu soovitas kohe ühte, öeldes, et see on maailma parim kassitoit.

“Aga teate, kuidas me teada saime, et see on maailma parim kassitoit?” küsis ta rahulikult.

Ma ei oska arvata ja seepärast olin vait.

“GOOGELDASIME! Jah, just, googeldasime!” kinnitab ta oma sõnu, nagu ma oleksin tema googeldusoskuses silmnähtavalt kahelnud.

Sellele järgnes veel pikk monoloog ning onu käskis kindlasti kunagi tagasi tulla. Mingit suurt kassitoidukotti ma sealt siiski ei ostnud. Ma ei lükka ümber väidet, et see on maailma parim. Ma lihtsalt ei viitsinud googeldama hakata 😀 Aga väidetavalt ei pidavat seal olema teravilja, samas eks ole teisigi kuivtoite, milles pole.

Täna olin sunnitud samas kaubanduskeskuses veidi aega parajaks tegema, kuni mulle võtmeid treiti, ning põikasin pahaaimamatult ja kogemata uuesti sinna loomapoodi sisse, mõeldes, et äkki saaks sealt meie rotule rihma*.  Ca KOLM aastat on möödunud sellest viimasest korrast, kui ma sain teada (ja kohe ka unustasin) maailma parima kassitoidu nime. Ja ma saa kahjuks seda ka teile edasi öelda, aga…

Sama poemüüjaonu. Ougaad, ma tundsin ta kohe ära, aga olin juba ukseaugust sees ning kuigi ma oleks tahtnud sealt selg ees taganeda, siis oleks see imelik olnud.

890

Loomuklikult küsis ta, et äkki ma tahaks ka rotile toitu osta, pärast seda, kui ta mulle tuhkru rihma soovitas, arvates ilmselt, et meie rott on maailma suurim rotiisend. Või polnud ta siis roti suuruseid kunagi googeldanud.

Ta: “Näete, seda toitu pakun. See on maailma parim toit rottidele. Ja teate, kust ma seda tean?”

Sel hetkel meenus mulle kogu meie toonane vestlus. Enne kui ma jõudsin pakkuda, et äkki ta googeldas, vastas ta TÄPSELT sama hääletooni ja intonatsiooniga nagu 3 aastat tagasi:

“Me googeldasime. Jah, just googeldasimegi!”

200

Ma lähen nüüd ka googeldama. Roboteid. Või siis maailma parimat loomapoodi. Kui suur on tõenäosus, et see on Tallinnas?!

Mida te just viimati googeldasite? 😀

Päise foto: pexels.com

*Ei olnud plaanis rotile rihma anda või teda kuidagi sellega ahistada, tahtsime proovida, kas talle äkki meeldiks sellega ringi käia. Rotid on nii asjalikud ja neile meeldivad sotsiaalsed tegevused, eriti koos hängimine. Kahju, et see onu ei googeldanud, milline on maailma parim rotirihm, sest tuhkru oma (mis sest, et reguleeritav) see ei ole, nagu selgus :D.