Mu sõbranna tegi endale hiljuti Tinderi ja saadab vahel naljaviluks “turul saadaval olevatest” kuttidest screenshotte. Selliseid, kus pildil on näiteks Tarmo*, 32, kes kohe kindlasti ei ole päriselus 32. Või näiteks palja torsoga oma kõhetut kere ja selle alt välja turritavaid trussikuid demonstreerivat kutti, paks hõbekett kaelas, vana bemmiromu taustal, bemmi kapotil ka õllepurk (mitte alati kohustuslik). Või siis lihtsalt palja torsoga mees, a la Kermo, 37, pöial püsti ja… õllepurk mitte taustaks, vaid täitsa arvestatav pildielement. Või Jarmo, 27, pilt tehtud tadadadaaaa… jõusaalis, miks mitte peegli ees ja väga tõsise näoga. Aga võib ka kuskil naljuserval istudes ja kaugusse vaadates, üks jalg sirgu teine kõrverdatud, nägu diip. Inimesed võtavad asja ikka tõsiselt!

Ilmselt saate aru, et need ei ole tüübid, kellele mu sõbranna mingi “superlike” pannud on. Päris ammu aega tagasi oli mul veel üks sõbranna, kes meeltesegaduses korraks vallaline oli ning samuti Tinderit proovis. Pidasime parajasti veiniõhtut ning mingil hetkel avas ta selle Pandora laeka. Võimalik, et ma ise ütlesin, et tavai, näita, misasi see Tinder on, kuna kõik rääkisid sellest. Paar pudelit veini, sõbrannad ja Tinder ning meelelahutus oli garanteeritud. Ei, mitte seal meestega lobisedes, vaid kuttidest üdini tobedaid fotosid (mida seal jagub!) vaadates ja mõeldes, mis inimesed need sellised on. Sellised, keda ma üleval pool ka kirjeldasin… Mis elu nad elavad, keda nad otsivad, mis paralleelmaailm?

Meil tekkis too kord ja ka nüüd sõbrannaga arutelu, et mille järgi “like” üldse panna. Välimuselt, konkreetselt näojoontelt, võib ju mees olla armas/nägus/seksikas jne mees, aga kui ta on palja ülakehaga õllepurk käes, siis… selles kontekstis on näojooned viimane asi, mida hinnata. Aga kui tüüp pole foto järgi just kõige suurem visuaalne õnnestumine, aga FOTO ISE on huvitav ja… normaalne? Mismõttes foto ise? Mismõttes normaalne? Hmm… no nagu mõtled selle hetke peale, mis seal toimus, et see pilt selline tuli ja… Pilt võib ju isegi totakas olla, aga kui sa näed selle taga tõesti mingit momenti ja head huumorit, siis miks mitte?

Mul tuli tol ammusel veiniõhtul “geniaalne” idee, et vaataks oma Facebooki sõbralistis täiesti normaalsete, toredate ja edukate meesterahvaste profiilipilte (mis siis Tinderis ette hüppavad, kui nad konto teeks). Et püüaks neid fotosid vaadata objektiivse pilguga, justkui me ei tunneks neid mehi ega tea neist midagi. Mida me siis nende kohta arvaks? See on päris lõbus mõttemäng, mis näitab, et foto ei anna üldse kõike edasi ning pildi järgi otsustades tuleb ikkagi kuulata mingit kõhutunnet.

*Nimed muudetud.

Foto: pexels.com. Kaljut ei leidnud.