Viimased aastad on mu meelest olnud kõik sellised, kus talv küll lõpeb ära, aga ei alga mitte kevad, vaid sügis – kõle tuul ja vihm ning sedasi juuni lõpuni välja ja tegelikult ikkagi päris sügiseni välja. Me oleme kõik viimased aastad jaanipäeval Itaalia erinevatesse piirkondadesse sõitnud, et lõpuks ka suve saada. See aasta on kuidagi hoopis teistmoodi – ei olnudki nagu kevadet, tuli kohe suvi. Niiiiii fantastilised ilmad, nii mõnus. Üldse ei ole sellist kannatamatuse tunnet, et tuleks juba suvepuhkus ja saaks reisile ja sooja ära.

Praegu oleks lausa kahju Itaaliasse või kuhu iganes sooja sõita. Tulin täna Balta turult mureleid ja herneid ostmast, kõndisin turuhoonest välja kodu poole ning pidin korra lausa seisma jääma, sest “Eestimaa oli nii ilus” ja SOE! No vaadake:

13B1D205-7C9B-4DD1-AFF8-69981E7596DE

On ju tsill! Selle soojaga on meil katuseterrass ka pea igapäevaselt kasutusel. Eile oli mul jälle väike sõbrannatamispidu pärast tööd. Meie läbulaud:

34300BCE-D3EF-4E91-AEC1-E64552EDA672

Kõhud olid nii tühjad, et “tegime Marimelli” ja sõime plastkarpidest. Tol hetkel oli nii suva, et siuke laga laual valitses. Sõime ja mõmisesime vaid…

Ma nüüd natuke isegi loodan, et jaanipäeval läheb ilm koledaks 😀 Sest me siis jälle Itaaliasse. Tegelikult ootan muidugi seda reisi, aga puhkust üldse ei taha. Tööl on nii äge! Koos minuga tuli meie meeskonda veel üks uus töötaja ning me omavahel päris tihti jahume, et appi, kui kift meil kõik ikka on ja kui kiftid me ise ikka oleme 😀 Aga noh, tuleb see “rist ja vaev” ette võtta juunis ja puhkusele minna ning Itaaliasse sõita 😀 Raske on, aga teeme ära!

PS: Eveliis on vist suurte soojade ilmadega tsüklisse langenud, sest ta on hakanud mulle KOGEMATA saatma Instagramis mingeid pilte. Ma kardan juba avada, kui jälle tuleb see teade, et Estonian…blaablaa (palun leia oma blogile lühem nimi!) on saatnud mulle pildi. Mingi aeg tagasi oli tal periood, kus ta mulle KOGEMATA messengeris helistas. No ikka tuleb ju selliseid perioode elus ette.

PS 2: Kuidagi koomiline oli täna vaadata, kuidas vingus näoga mutid Balti jaama turulettide vahel ringi sebisid ja omavahel pobisesid, kuidas nad tahavad EESTI maasikaid, need siin mingid Kreeka omad (veel rohkem vissis ilme!). Ma ei näinud Eesti maasikaid veel, aga Kreeka omi oli lademetes, mul on suht suva, mis maasikas on. Ma söön aasta ringi iga päev suvaliselt Rimist ja Selverist ostetud õunu, pirne, banaane, melonit ja muid vilju, mis see Kreeka maasikas hullem on. Praegu nad täitsa magusad ka. Kuna maasikas ei ole mul tegelikult üldse mingi lemmikmari, siis võibolla ei suuda ma sellesse marja maitsesse nii kirglikult suhtuda. Vanasti maal sõin iga suvi peenarde vahelt maasikaid, erilist suurt emotsiooni ei tekita. Aga vot murelid! Issand, lemmikud ever!

PS 3: Kui noored inimesed (nagu mina eks :D) mingeid lilli istutavad ja peenraid teevad, siis on kõik see nii cool ja lahe ja insta, aga kui vanemad teevad, siis on nagu, et ahh ämm või tädi või naabrimutt mässab jälle mingi aiamaal rohida. Kust see vanus läheb, mis hetkeni on cool ja insta kurke istutada ja mis vanusest on see juba mutilik?

PS 4: Korra sõitsime täna Noblessneri sadamasse, ehitavad seal hoolega, aga ikka pole kõik valmis. See maja on ikka vinge keset seda ehitust. Mulle täiega meeldib.

AFD365EA-B142-448E-BDC8-2C0C3BEE9161

Päise pildil on täna Klausi kohvikus tehtud pilt apelsinilimonaadist. Värvid! Värvid!