Sõbranna saadab õhtul sõnumi:

“Mis teed? Viisin lapse trenni, lähme jalutame niikaua kuskil, saame jutustada ka.”

Mina, lamades suure toa diivanil pool-unes:

“Ma vihkan jalutamist. Jutustada võib. Tule siia, istume ja jutustame!”

Sõbranna:

“Ma vihkan istumist!”

Ja nii me kokku ei saanudki.

Aga ausalt, ma ei tea, mis mul sellega on. Või mis teistel sellega on. Jalutamisega. Ma tõesti vihkan seda. Vihkan. Eriti rõveda külma või sombuse ilmaga. Mitte nii, et see mind seest sööks, sest õnneks jalutamine on vabatahtlik tegevus ja kui ma ei taha, siis ma ei jaluta ning ei pea sellele mõtlema. Räägitakse, et see puhastab mõtteid. Inimesed lähevad jalutama, et mõtteid mõlgutada. Mina mõlgutan mõtteid igapäevaselt autoroolis, sest seal pole küll mitte midagi muud teha.

Eesmärk peab olema. Kuskil Itaalias ägedal matkarajal matkata… Vabalt. Kuskil reisil vinges linnas mööda tänavaid konnata ja vahel kohvikusse sisse põigata… vabalt. Seda kõike ma teen. Aga lihtsalt jalutamine iseenesest ei saa olla eesmärk minu jaoks. Ohh, ma kujutan juba ette, et see kõik on nii ebapopulaarne mõtlemine ja suhtumine ja enesetunne, aga nii ma lihtsalt tunnen ja olen eluaeg tundnud.

Foto: pexels.com