Mu sõber, sul on pseudoprobleem*

Mu sõber, sul on pseudoprobleem*

Seni, kuni meesterahvas aitab mul mantlit selga või rasket käsipagasit lennukis riiulisse tõsta või teeb ukse lahti oma kätega, mitte peenisega, siis minu jaoks see küll mingeid soorolle ei rõhuta. See on elementaarne viisakus ja abivalmidus.

*Tsiteerides postituse pealkirjas Miljardite ja Marten Kuninga uut laulu.

Foto: pexels.com

 

 

 

8 thoughts on “Mu sõber, sul on pseudoprobleem*

 1. Kas sa saaksid tuua ka mõne konkreetse viite, kes ja kus on väitnud, et sellega probleem oleks? Mõni radikaalne meessoost homofoobide rühmitus ehk?

   1. Nojah, ma olen ilmselgelt üks neist, keda enamik inimesi radikaalseteks feministideks tavatsevad nimetada, samuti väga suur osa mu tutvuskonnast (nii nais- kui meessoost) ja ma ei tea mitte kedagi, kelle jaoks oleks probleemi, kui teine inimene neid milleski aitab – olgu siis ust lahti, mantlit selga, rasket kotti tõsta või mida iganes. Ma ei usu ka, et ükski feminismist midagi teadev inimene niisugustes kategooriates üldse mõtleks. Pigem see on tore stereotüüp, mille “inimesed saunas” välja mõtlesid ja mida on hullult tore ilma süvenemata taastoota 😉
    Kahju, ma tõesti lootsin, et sul on mõni konkreetne viide, oleks kohe oma silmaga näha tahtnud 😉

    1. Ma loodan, et Sa mõistad, et mantel selga ja üks lahti on jäämäe tipp. Tipu all on kõik see lugu, kus mehed pidavat tundma lausa ohustatuna endid, sest naised ronivad nende territooriumile. Mis viidet sa tahad?! Ava Internet! 😀

 2. Jap, las avavad uksi ja tõstavad kotte. Seni kuni sellele ei lisandu selgitust, et see nüüd küll naiste töö/asi pole…

 3. Minu (pseudo)probleem on naised, kes abitult ootavad, et mees pagasit riiulisse tõstaks või ust lahti teeks, sest see pole ometigi naisterahva töö.
  😀

  1. Ei kujutaks küll ette, et ma ummistan lennuki vahekäiku ja ootan mokk töllakil seal, millal keegi appi tuleb 😀

   1. Ma ei eelda, et mulle need asjad ära tehakse, aga lennukites kogesin reisil koguaeg seda, et kui sisenemise või väljumise hetkel oli vaja pagas riiulisse vinnata, haarati see mul käest ja tõsteti üles. Ma ei tulnud selle peale, et kisama pista ja neid mehi diskrimineerimises süüdistada. Hoopis mõistlikud mehed olid, kes nägid, et ma olen pisikene ja mul on ehk keeruline kotti sinna vinnata. Ma ei ole kõiges meestega võrdne ja annan endale sellest aru ja olen tänulik, kui mind aidatakse. A mõne meelest olen ma siis vast see allaheitlik ja hädapätakas “naiselik” naine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *