Ma lugesin praegu Kristallkuuli postitust ja ma ei suuda uskuda, mida ma ühes lõigus nägin. Kristallkuul küsib, milline on naiselik naine ja siis ka vastab:

Milline siis on üks naiselik naine? Mul tulevad miskipärast negatiivse alatooniga sõnad pähe. Kaitsetu. Hädine. Rumaluke. Häbelik. Vait. Nõrk. Nii öelda positiivse poole pealt: hoolitsev, virk, kodu hoidev, süüa-teha-oskav?! 

Ma ei saa aru, kuidas on üldse võimalik niimoodi mõelda. KUIDAS?! Mulle assotseeruvad kohe esimese asjana järgnevad märksõnad:

  • Veetlev. (Mu vaimusilmas selline natuke salapärane, kas või veidi tõsine ja konkreetne, aga samas ikkagi positiivne ja aegajalt naeratav. Veetlev inimene, veetlev suhtleja).
  • Ilus. (Loomulikult ilus ja enda eest hoolisev).
  • Kirglik abikaasa/elukaaslane. (Ma ei tea, kas vajab üldse kommentaari?).
  • Iseseisev. (No ikka täiega iseseisev! Enesekindel! Ma ei kujuta ette, et naiselik naine on mingi hädapätakas, kes oma eluga ise hakkama ei saa. Kust otsast see naiselik on?).
  • Korraldav ja organiseeriv. (Oskab oma aega planeerida ja saab kõigega hakkama, mis ette võtab).
  • Ei ole allaandja (Ei löö käega, järjepidev, töökas).
  • Tark. (See on muidugi lai mõiste, milline inimene üldse on tark ja kes rumal, aga ikkagi tark. Elutark siis äkki, kas või oma ea kohta. Iseteadlik!)
  • KUI on laps(ed), siis selline rahulik ja kaalutlev emana. (Ei eelda, et naiselikul naisel PEAVAD olema lapsed).
  • Välimuse ja riietuse koha pealt ei ütleks üldse, et peavad olema seelik ja kontsad. Võivad olla täiesti vabalt ka püksid ja kas või mokassiinid. Naiselikkus on mingi nüansside kombo: kuidas juuksed langevad, kuidas need on pestud, kuidas ehted (kas või mingi pisike ehe) välja kantakse, kuidas veresooned käte ja kaela peal jooksevad, kuidas naine lõhnab, kuidas küüned hoolitsetud on, kuidas valitud riided seljas istuvad (mitte MIS riided seljas on!), kuidas ta kelmikalt naeratab jne jne. KOMBO! Naiselikul naisel võib suusamüts ka peas olla, aga ta on ikka naiselik! (Klassikaliselt seksikad vulgaarsed tibid, kes üle vindi panevad, ei ole naiselikud, need on mingi teine asi!).

Kuidas on võimalik mõelda, et naiselik naine on mingi hädine ja kaitsetu kodus toimetav Köögi-Kata? Appi, kuidas?! Kui ma mõtlen nende märksõnade peale, mis Kristallkuul naiselikkuse kohta kirja pani, olen ma nõus vaid kahega – virk ja hoolitsev. Aga kodu hoidev ja süüa teha teha oskav? Minu meelest pole naiselikkus absoluutselt seotud sellega, mitmekäiguisi toite naine 3 korda päevas mehele ja lastele ette kannab. See pole ju naiselikkus, see on kodukokk! Minu pärast võib naiselik naine absoluutselt endale koristaja võtta, väljas süüa või lasta mehel süüa teha, kui too paremini oskab ja seda fännab. Kaitsetu? Hädine? Rumaluke? Nõrk? See on ikka pigem täielik turn-off! Kuidas saab mingist hädapätakast õhkuda naiselikkust? Vait? Tänapäeva maailmas?!

Ma ei tea, kas me elame mingites erinevates maailmades. Ilmselt, sest tegelikult olen ma täiesti kindel, et inimesed loovadki oma maailmad ja elud ise oma mõtete ja tunnetega. Et kui tema tunneb nii, siis ta elabki sellises maailmas. Ja mina elan hoopis teises maailmas, sellises, kus ma täiega tahaks naiselik naine olla, sest naiselikud naised on täiega coolid!

Milline on teie meelest naiselik naine?

Foto: pexels.com