Roaldi saadet jäin praegu vaatama. Ma ei tea, on see kordus või mitte või üldse eelmine hooaeg, aga vahet pole.

8-liikmeline pere, elavad kuskil 3-toalises üürikorteris. Peale püsikulude ära maksmist jääb perele järele ca 400 eurot ja söögiraha napib. Jaa, saab hakkama, sest pereema on taibukas majandaja ning lausa tunneb uhkust, muie suul, et oskab nii väikse rahaga pere ära toita. Korra vilksas kaamera ees ka tulude Exceli tabel, kus oli kirjas peretoetus (emapalk, pluss lapsetoetus siis ilmselt) mingi 800 eurot. Ja vilksavad ka pereema pikad teravate tippudega maniküüritud kunstküüned. Sel samal ajal räägib ta, et väga raske on, ja kui pesumasin katki läheb, siis ei teagi, kust kulusid kokku hoida.

Klassika!

Muidugi on võimalus, et see pereema ise on õppinud neid kunstküüsi paigaldama ning ei maksa iga kuu kunstküüntehoolduse eest oma peretoetusest mitukümmend eurot. Võimalik, et parim sõbranna teeb soodsalt või lausa tasuta. Võimalik, et tal tegelikult on päris küüned, kuigi naisena ma vaatan neid küüsi ja see tundub vähe usutav.

Aga minu point on, et tehes saadet, mille pealkiri on “Vaesuse piir”, siis ei saa jätta sellist asja vaatajatele lahtiseks, see ikkagi paneb vaataja mõtlema, kas mitte pole valed inimesed saates või mida ikkagi tegelikult näidata tahetakse.

 

Foto: pixabay.com