Vahepeal oli nädalavahetus ja vaatasin vedeledes paar filmi. Lisaks käisin reedel kinos “The Mountain Between Us” vaatamas. Kõigepealt siis sellest.

Trailerit ma ei vaadanud, muidu reedab liiga palju. Ma arvasin, et lähen vaatama ränka ja mehist ellujäämisfilmi, aga tegelikult oli tegemist “Titanic vol 2”-ga, ainult et seekord kukkus Kate jäisesse vette ja peaaegu suri. Või oli see ka juba “Titanicus” nii?!

Kas see film on hea? EI! Kas see film meeldib mulle? EI! Aga kas mulle meeldis seda film vaadata? Imelikul kombel – jaa, VAADATA meeldis! Pool filmist oli ju täitsa okei. Kukkusid lennukiga alla mägisesse tühermaale (kas mägine maa saab olla tühermaa?) ja hakkasid survaivima. Üks minu lemmikžanritest! Aga poole filmi pealt läks asi täielikuks imalaks klišeeks. Sõbranna, kellega ma seda vaatamas käisin, ütles filmi lõpus, et ta võib kõike uskuda – ka seda, et 3 nädalaga ei kasva naisele kaenlakarvu, kuid miks peaks mingites jahimeeste majas KLAVER olema, seda ta ei mõista.

Seda filmi saabki vaadata vaid läbi huumoriprisma, et pigistad palju silma kinni ja naudid hoopis keskkonda, vaateid, mägesid, lund. Mis ma tähele panin, oli see, et tegelased külmetasid koguaeg, sest noh – mäed, lumi, alajahtumine… Samas ma vaatasin neid kaadreid ja need olid nii cosy’d, hubased, soojust õhkuvad. Oleks tahtnud ise ka seal pikutada ja lõket vaadata 😀 Ehk et see külm, mis tegelastel kontide vahel olema oleks pidanud ja oli, minuni küll ei jõudnud.

Laupäeval vaatasin kodus ühte räiget ja toorest, aga samas head trillerit. Nüüd siis tuleb filmisoovitus. Ma ei tea, miks sel filmil imdb’s nii vähe punkte on (5,8), aga minu meelest võiks seal kohal vabalt 6,5 olla. Film on “Killing Ground”. Kui teile meeldis “Eden Lake”, meeldib see ka. Naine ja mees lähevad järve äärde matkama ja telkima ning siis hakkavad arenema sündmused. Pärast seda filmi te enam järve ääres telkida ei taha 😀 Film on jõhker, aga samas ei näita resižöör kõike otse välja, ometi sa tead, mis toimus. Ei, seal ei saeta kellelgi midagi ära ega kougita silmamune peast välja jne, aga ometi on väga brutaalne. Seal on mõndasid kaadreid, mis teevad selle filmi heaks ja eristuvaks teistest samalaadsetest. Samuti on filmi ülesehitus natsa ägedam, kui tavaline kronoloogiline jutustus. Kes fännab sellist sorti filme, vaadake ära!

Mitte küll see nädalavahetus, aga hiljuti vaatasin veel ühte džungli ellujäämisfilmi. “Jungle” 2017. See põhineb tõestisündinud lool ja peategelane on sama, kes mängis Harry Potteri tegelaskuju. Filmi ma iseenesest nautisin, sest – vihmametsad ja ellujäämisvõitlus. Aga mis häiris, oli see, et tegelased ei läinud hinge ja otseselt ei suutnud ma neile väga kaasa elada. Samas, kui teile meeldivad sedasorti filmid ning olete enda meelest juba kõike näinud, siis võtke see ette, kui seda pole.

"Jungle" 2017. Foto: www.rottentomatoes.com

“Jungle” 2017. Foto: www.rottentomatoes.com

Nii, nädalavahetusel vaatasin veel ühte trillerit. Ma ei vaata muidu never alla 5 punti filme, aga seekord vaatasin. “Preservation” 2014. Jõudsin selleni läbi “Killing Groundist” lugemise ja otsustasin ikkagi ära pilgu peale heita. Ja minu jaoks oli ikkagi täitsa põnev, kuigi klišeed oli ka. Väike seltskond läheb metsa jahile ja… see läheb muidugi valesti. Neid hakkab terroriseerima üks kamp haigeid inimesi, kes tegelikult on… No vaadake ise.

PS: Kui keegi mõtleb, miks ma nii s*ttasid filme vahin, siis ma lihtsalt olen NIIIII palju filme vaadanud ja kõik head on omas žanris juba otsa saanud, et ma pean levelit alla laskma 😀 Ometi need filmid on kõik sellised mõnusad ajaveetmisviisid. Kui teile meeldib aega viita vaadates tapmist, vägistamist, surma trotsimist 😀 Jah, ma olen friik!

Päise foto: “Killing Ground”, variety.com