Otsisin endale koduabilist, sest minu eelmine superabiline kolis Eestist ära ja tema asendaja päris töö kõrvalt enam ei jaksanud… Sellise abilise otsimine eeldab tavaliselt ikka kuulutuse üles panemist. Eks ma ole elu jooksul veel mõne teisegi kuulutuse üles pannud ning nii mõnegi inimtüübiga elus kokku puutunud.

Aga millest ma kirjutada tahtsin, on see, et… Kes need inimesed on, kes kuulutuse all kandideerivad a la “Olen huvitatud, saame kokku ja räägime”? Ma küll olen kergelt sotsiofoobne ja iga suva inimesega ei taha paugust kokku saada, aga ma arvan, et isegi kui ma ei oleks kergelt sotsifoobne, siis mõtleks ikka, et kes kurat viitsib mingi kümne inimesega pimesi kokku saada ja alles siis esimesi tähtsaid küsimusi küsida?

Võibolla selle inimese küsitud palganumber on koheselt nii ulmeline, et ma välistaks ta momendilt. Võibolla ta ütleb, et tal tegelikult ei olegi mingit kogemust, tahab lihtsalt proovida. Võibolla ta ütleb, et aaaaaa, teil on kassid, a ma olen allergiline. Võibolla ta tundub lihtsalt kohe juba pärast paari lause vahetamist nõme inimene.

Kui ma peaks endale Tinderisse konto tegema, siis ei läheks ma ka iga suva tüübiga, kes mulle laik paneb ( või kuidas see käibki seal) ja “on huvitatud, saame kokku ja räägime”, kohe kokku saama. Ikka puhuks enne netis juttu ja vaataks, kas üldse klapiks.

Üleüldse… Palun tulge mulle tööle kontorisse ja räägime. Tööasju siis. Aga kuidagi oma vabast eraajast ma küll järjest kümmet intekat võõra inimesega pidama ei hakka. Ja eeldan ka, et inimene saadab ikkagi endast mingigi väikse lühitutvustuse, enne kui ta oma telefoninumbri “Olen huvitatud” teksti alla viskab. Kui kõik 10 inimest lihtsalt numbri viskaks, siis…

Oh jah… Õnneks ma vist selle abilise nüüd leidsin. Mõned on ikka minu mõistes mõistlikud ka 🙂

PS: Foto pixabay.com