Ma ei oska öelda, kui paljud tänapäeva noored alaealised teavad, kes on Anu Saagim või kui paljud alaealisd tahavad olla nagu Anu Saagim. Arvan, et suurusjärk NULL alaealist. Avaliku elu tegelased mängivad kindlasti rolli lapseohtu noorte hoiakute kujunemises, kuid kahtlustan, et tänapäeva puberteedieas laste iidol Anu Saagim küll ei ole. Ma usun, et suuremal osal pole aimugi, kes see “vanaema” on. Anu näeb oma vanuse kohta kahtlemata hea välja, kuid teate küll, kuidas lapsena tundusid kõik üle 30aastased vanad inimesed. Ja kes nende vanakeste moodi ikka olla tahavad? Coolid on 5a vanemad poisid! Ja ilusad pikkade juustega tüdrukud. Kes ei ole päris sinu liiga mängijad. Seega ma sellest meedias tekitatud paanikast “appi, mis eeskuju Anu Saagim lastele annab” väga aru ei saa. Jah, ma saan probleemist aru, aga kas selle peaks paanikaks formuleerima, see on kaheldav.

Küll ei saa mina aru mingite “spetsialistide” järelhinnangust – see oli Anul lihtsalt provikatsioon. Mida see peaks tähendama või leevendama või seletama? Okei, oletame, et oli. Ma siiralt tahan teada – miks peab selline naine üldse millegagi provotseerima? Mis pagana provokatsioon? Provokatsioon on provotseeriv tegu – väljakutse. KELLELE on see suunatud? Meediale? Et kõik kirjutaks, räägiks, klikiks, teeniks meediaväljaannetele raha? Okei, mõistan. Aga sel juhul ma küsiks, miks maailma kõikidest võimalikest tegudest, mida võib provokatsiooniks nimetada, valib Anu mingi labase kanepi? Palju klikitavam oleks, kui Anu näiteks endale pooliku arbuusi pähe kinni virutaks.

See ei olnudki tegelikult kanep, tunnistavad asjaosalised hiljem. No muidugi, sest mida muud ikka öelda. Tegelikult ei ole muidugi üldse oluline, kas Taukar päriselt ka käed roolist lahti lasi ja liikluses ohtlikult sõitis, või oli see vaid meile näidatud sellisena, niisamuti nagu ei ole tegelikult oluline, mis seal Anule ulatatud pläru sees tegelikult oli või miks see ikkagi Anule sarve ei hakanud. Kui te teete žanrina realityt (intervjuu on ikkagi tavaline live, reality), aga selle juures näitlete, siis see on vaatajate jaoks ikkagi päris, sest muidu ei oleks see see, millena te tahate seda näidata. (Võite selle viimase lause uuesti lugeda!)

Aga mis ma öelda tahtsin. Ma olen kuulnud igalt poolt, kuidas Anu Saagim on ikka TEGELIKULT nii tark naine. TEGELIKULT on ta ikkagi stiilne. TEGELIKULT on ta… (vali mingi positiivne hea omadus). Mul tekib paratamatult tunne, et  miks igal pool on vaja seda TEGELIKULT rõhutada. Kas see juba ei räägi iseenda eest?!

Ja TEGELIKULT olen ma Viplala ja tinistasin oma perekonna Pet Shopi kujukeste suurusteks just…

PS: Pilt pixabay.com