Ma olen viimastel aastatel lapsega ta sünnipäeva paiku kuhugi spaasse temaga hullama läinud, sünnipäevaminipuhkus või nii… Kuna suvel on paljud popid kohad nädalavahetuseti tihti juba täis bronnitud, mõtlesin, et äkki paneks juba kuupäeva paika ja bronniks ära. Tahtsin midagi uut, kus ma varem käinud ei ole ja sõelale jäi Estonia Resort Hotel Spa Pärnus ja V Spa Hotel Tartus. Valisin viimase. Tegin juba ilma ettemaksuta bronni ära ja sain kinnituse – sisseregistreerimine kell 16.00!

Mul on ka varem siin-seal hotellides nii hiline check in silma jäänud. Ja ma mõistan, et külaliste lahkudes ja uute peale tulles on teatud ajavahemik (tavaliselt paar tundi), mil koristajad peavad toad uuesti läikima lööma. Enamjaolt algab hotellides-spaades sisseregistreerimine pigem 14.00 või 15.00 päeval, ju neil on siis rohkem koristajaid. Eks seda otsustab ettevõte muidugi ise oma analüüside põhjal, kui suurt tööjõukulu nad jaksavad üleval pidada.

Aga 16.00 on ju lausa ÕHTU! Ilma veekeskuseta hotellis tundub see veel vastuvõetav, kui lähen sinna võõrast linna külastades niikuinii ilmselt ööbima. Aga spaas, kus on veekeskus, restoran, hoolitsused… Kuidas ma seda kõike jõuan, kui ma alles õhtul sisse saan (ja maksan justkui terve päeva eest)? Spaa peaks olema aeg lõõgastuseks, mitte kella vaadates pabistamiseks.

Püüan külastuse piltlikult oma peas ja siin leheküljel nüüd läbi teha.

Tulen kell 16.00 kohale, äkki on isegi väike järjekord… No kell 16.15 olen ikka juba vast oma toas… Viskan korra pikali, uurin tuba… Teen äkki väikse tervitus-või tervisejoogi… Otsin päfkad välja… Kell on märkamatult saanud 16.35. No viieks jõuan kindlasti basseinidesse. Heas spaas võib 2,5 tundi vabalt laiaks lüüa, lastega võib kuluda isegi rohkem aega. Ja kell on juba ca 7 õhtul või rohkemgi. Oot, õhtusöök!!! Mis kell see restorani broneering oligi? 20.00? Enne vaja veel kloorist end pesta ja kuivatada ja juukseid föönitada ja nägu pähe teha. Millal ma sinna 60-90 minutilisse massaaži siis veel peaksin jõudma? Hommikul? Et ärkan puhkuse ajal äratuskella (!) peale üles, lähen lahmin toidu sisse ja siis täis kõhuga massaaži? Pärast massaaži pidi olema soovitatud paarkümmend minutit ju veel pikutada…  Siis ruttu kodinad kokku ja minema? Oot jõusaal pidi ju ka siin olema!

Veits ralli tundub.

Jaa, muidugi on tihti hotellid-spaad paindlikud ja kui jõuad varem ja tuba juhuslikult on valmis, siis saad sisse. Vihula Mõisas oli kunagi sisseregisteerimine kell 16.00, aga nad on selle ettepoole toonud, nüüd on kell 15.00. Emadepäeva paiku käisime ja jõudsime varem ning meie toa võti anti meile lahkesti varem kätte. Ja alati võib ka mitmeks ööks minna, kui ajast puudu jääb, aga siiski… 16.00?

Mis teile tundub mõistlik sisseregistreerimise aeg spaas? Kas jõuate alati spaas kõike teha, kui üheks ööks minek?

PS: Pilt on illustreeriv ja võetud pixabay.com