Juuni läheneb ja seoses sellega ka meie selle aastane suvepuhkus Itaaliasse. Kui ma varem mõtlesin, et mis värk selle Itaaliaga siis nii väga on, et kõik sellest vaimustuvad :D, siis pärast seda, kui ma 3 aastat tagasi Itaalias (Milano-Cinque Terre-Rooma) ära käisin, tundub mulle, et see maa on neetud. Tõmbab tagasi. Pärast esimest reisi saatsin õele telefoni tonnide viisi pilte… Näe, kui vapustavad vaated! Näe, kui armsad külad! Näe, ma tsillin eluvaatega rõdul, varbad üle ääre. Näe – mis fiiling! Õnneks on mu õde Itaalias nii elanud kui ka töötanud, reisinud ja puhanud, ta mõistis mind ja muigas: “Jajaa, ma ju tean!” 🙂

Eelmine aasta viisime Itaaliasse ka lapsed. Hoopis teise kohta ja jälle olin ma nii lummatud kõigest. Ka see aasta läheme koos lastega just Itaaliasse. Itaalia on perepuhkuseks super koht. Peale imeilusa looduse (ükskõik kuhu vaatad!), ägedate külakeste ja ajalooga linnade ning hea söögi on seal ka tohutult palju kämpinguid nii järvede kui ka mere ääres, kus saad võtta näiteks ca 35 ruutmeetrise majakese oma patioga, lisaks on kämpakompleksides basseinid, veeliumäed, rattalaenutused, laste mänguväljakud, lastega tegelejad ning seda kõike küllaltki odavalt. Ja sellele lisaks on seal ka päris palju ka igasuguseid teemaparke, veeparke, lõbustusparke. No ikka päris hulljulgeid!

Kui eelmine aasta käisime Garda järve ääres, siis seekord läheme hoopis Toscanasse mere äärde. Umbkaudsest reisikavast kirjutasin ma mõni aeg tagasi SIIN.

Põhipeatusmipaigaks valisin ikkagi Camping Le Pianacce. 7 ööd seal maksab kokku viiele 596 EUR. Loomulikult lisanduvad sellele ka ööbimised mujal, rendiauto, lennupiletid jne. Pole säästukas, aga siiski Itaalia hotellid ja apartmendid viiele on palju kallimad ja ega nii suurele seltskonnale väga hotellis ühte elamist ei pakuta ka. Mulle väga meeldib see maalähedus selles reisis. Seal on ka palju tegevusi, mis meie lastele, isegi Ethelile juba titekad on, aga samas on ka jalgpalliplats ja Oscar ei lähe juba üle aasta mitte kuhugi ilma jalgpallita. See reisis meiega eelmine suvi Itaaliasse kaasa ja tuleb ka seekord. Mis ühel 12-aastasel poisil täielikuks õnnestunud reisiks vaja on? Jalgpall ja värav! Ja isa, kellega seda iga päev tund aega vähemalt taguda. Või mõned võõrad poisid. Hädaga kõlbab ka Ethel!

Screen Shot 2017-05-05 at 18.41.36

Screenshot google maps

Maandume Bergamos, sõidame ilmselt Pisast läbi ja võibolla peatume ühe öö ka Pisas sarnases kämpas ja siis edasi allapoole. Avastame seal nädalakese ümbrust, randa, loodust, ülasid, lõbustusparke (kindlasti Cavallino Matto) ja soojaveeterme ning siis paariks päevaks Bergamo vanalinna avastama. Eelmine aasta peatusime Milanos, sest Laurat huvitasid moodsad inimesed. Nägi ära, et pole seal midagi suurt tänavaglämmi, ja nii me saame seekord Bergamos ringi jalutada, see pidi ka ilus linnake olema.

Oo, oleks juba suvi!!! Samas siis on ka kohe suvi läbi ja jälle hakkab otsast pihta! Ja hamstrid viin ma reisi ajaks ju tööjuurde 😀

PS: Kämpa pildid pärinevad lehelt booking.com