Eelmine aasta ei kirjutanud ma postitust sellest, kellele ma EBA hääletusel oma hääle andsin, küll aga tõin ma välja lihtsalt oma lemmikud. Nüüd on mul oma blogiroll, kus need päris lemmikud või need, keda jälgin. Aastaga on see nimekiri totaalselt muutunud. Mina kui blogilugeja (mitte blogija!), olen alles vist nüüdseks välja kujunenud, aasta tagasi olin ma veel liiga ebaküps lugeja.

Ma ei andnud palju hääli.

Arvamusblogi kategoorias sai minu hääle Eveliis. Eveliis on püstihull. Blogis. Aga mulle meeldib, et teda kotivad tihti ühiskonnas samad asjad, mis mindki. Lisaks sinna sekka lahedad lood ühest väiksest 3,5 aastasest ja lapsekasvatusest üldse.

Eluliste blogide kategoorias andsin oma hääle Pillele. Pille postitustes on tihti mingi nali, mis on tõesti naljakas. Boonusena – see nali on igas postituses erinev! Sõnakasutus on lakooniline ja tabav ja humoorikas. Pillel on alati postituses ka mingi arvamus või point, mitte lihtsalt “läksin sinna, tegin seda, oli tõesti kena päev”. Kui Pille poleks osalenud, oleksin valinud Ritsiku. Sellesse kategooriasse paneksin ma ise omavoliliselt veel mõnedki blogid, mis kahjuks ei osalenud üldse.

Eluline blogi on tegelikult üldse nii lai mõiste, vabalt võiksid Pille ja Ritsik olla ka arvamusblogi kategoorias. Ja nii mõnigi eluline blogi võiks osaleda hoopis täiesti uues ja populaarses kategoorias (mida hetkel veel siiski ei ole) – reklaamblogi! 😀

Kusjuures ma arvan täiesti siiralt, et eluline blogi on suht laialivalguv kategooria ja kõik (okei, ma tegelikult ei vaadanud kõiki üksipulgi läbi), kes seal on, saaksid suurema vaevata panna end kirja spetsiifilisemasse katergooriasse, mis lööks asja põnevamaks. Näiteks pere- ja beebiblogis võiks ju vabalt olla ka kõik need elulised pereblogid. Kas pereblogis ja peres peab kindlasti beebi olema? Kui suudetakse remont ja luule samasse loomeblogi kategooriasse kokku panna, siis pere ilma beebideta ja beebiga ühendada oleks selle kõrval suht vägivallatu akt.

Kultuuriblogi kategoorias hääletasin Rabarberibulvari poolt. Peale selle, et see päriselt ka on kultuuriblogi (mitte nagu mõni teine seal nimekirjas) ning nii mitmetahuline, on see kõige ilusam blogi, mida ma tean! Hääle andsin siiski sisu tõttu.

Toidublogidest valisin Sandra Vungi Taimetoidu blogi. Sandra toidud on lihtsalt nii lihtsad ja maitsvad ja kõik tuleb tal kuidagi nii südamest.

Mis siis veel…

Tunnustan Mari-Leeni ettevõtmise eest, aga arvan, et lõpetagu see “beebijutt”, mida ma inimesena absoluutselt mõistan, aga mis on antud ürituse raames osavõtjatele täiesti ebaoluline ja ebaprofessionaalne, võtku kõike vähem isiklikult, aga mõistusega, proovigu tiimiga (kes iganes seal on) rohkem ette mõelda ning järgmine aasta jälle paremini. Kindlasti ära käega löö!

Igal juhul hääletama – SIIN!!!