Mul on viimasel ajal väike probleem. Ma olen veidi kosunud. Tegelikult tundsin ma seda juba mõni aeg tagasi, kui teksad kuidagi kitsaks jäid. Lähevad jalga küll, aga kui iga hommik tekib dilemma, kas täna panna kõht värvli peale nagu sült töllerdama või oleks mugavam see hoopis värvli sisse toppida, siis… Kaalunumber on küll suht sama, vb kiloke juures, aga nii mõnedki asjad on kitsaks jäänud. Ilmselt ongi tegemist vanadusega, mil keha kuju lihtsalt muutub. Lihtsalt luud seest hõrenevad, aga pekipolstrit tuleb selle võrra väliskihile peale. Kaal on sama 😀

Igal juhul olen ma mõelnud, et peaks veidi toitumist muutma, et sangad veidi väheneksid. Olen mõtisklenud kolme variandi üle:

  1. Jätta välja kõik magus  ja süüa vähem nisutooteid.
  2. Püüda olla ca kuukene täielik vegan.
  3. Süüa lihtsalt vähem.

Kõigil on oma plussid ja miinused.

Jätta välja kõik magus ja süüa vähem nisutooteid.

Plussid: Tõenäoliselt on see kõige tõhusam viis sangadest lahti saada. Tegelikult ei söö ma saia peaagu üldse (paar korda kuus) ja makarone ei aja ma ka iga päev näost sisse. Seega tegelikult tuleksi vaid magusa söömist piirata. Kui keeruline see saab olla?

Miinused: Ajutegevus lõpetab töö. Ma ei tea, mis tunne see oleks. Tõenäoliselt mitte kõige nauditavam.

Püüda olla ca kuukene täielik vegan.

Plussid: Mulle väga meeldib veganluse idee ja ma austan kõiki veganeid. Kuna ma liha niikuinii juba üle 2 aasta ei söö, siis mis see “väike hüpe” ikka ära ei ole? Saan oma panuse anda loomade heaolule ja samas ei aja majoneesi ja juustu näost sisse (minge lugege nende asjade kaloreid!). Ei saa vist ka iga suva šoksi poest osta, seega kaovad ära igasugused emotsioonostud. Ja lõppkokkuvõttes lahmin vähem mõttetuid kaloreid ja kräppi.

Miinused: Peab hakkama hullupööra süvenema ja etikette lugema ja end kõigega kurssi viima, et keha ikka vajalikud ained kätte saaks. Lisaks B12 vitamiini juurde võtma. Tõenäoliselt saan ma kõvasti targemaks ja ega ma ka väga rumal selles vallas juba praegu pole, aga tülikas on see alguses ikka. Rõhutan – alguses.

Süüa lihtsalt vähem.

Plussid: Teoreetiliselt võtab sangad suht kiirelt maha.

Miinused: See sama teoreetilisus. Sööme vähem on nii laialivalguv mõiste. Kui palju vähema ma siis ikkagi peaks sööma? Koguseliselt vähem ei pruugi kalorite mõistes üldse vähem olla. Kõige suurem miinus – kõht on ju tühi!

Jajah, ma tean, et ma pole paks, aga mulle väga loeb enesetunne. Ja enesetunne pole praegu kõige tuusam. Tuus on ikka, aga mitte kõige tuusam! Ma tahan kõige tuusamat tunnet! 😀
Mis nippe ise kasutate, et end toiduga veidi ohjata? Programmeerite aju ümber, et sööte kõike, mida tahate, aga tahate siiski vaid kaalikat? Või mis?