Ma käisin täna jälle fotokoolis ja mu esialgne entusiasm ja huvi ei ole kustunud. Pigem vastupidi. Täna oskan ma oma fotokas kõiki põhilisi funktsioone. Täisautomaadiga pildistamine KEELATI ära 😀

Saime ka koduse ülesande. Need tuleb esitada tegelikult kursuse lõpus, kus fotosid koos analüüsitakse ja hinnatakse. Koduseks ülesandeks jäi pildistada ühte ja sama objekti erinevate ava-arvudega, et näidata võimalikult erinevat teravussügavust. Pean minema õue, päevaajal ja pildistama objekti, mis on minust ca 2-3m kaugusel ja taust 10-15m kaugusel. Vaja on teha kaks pilti, üks suurema avaga, kus taust jääks udusem. Teine väiksema avaga, kus taust jääb teravam. Teravustada tuleb siis seda eesseisvat objekti ja mängida ava arvuga. Sobib A programm. Säriaeg läheb poolautomaatsel režiimil ise paika vastavalt valitud ava arvule. Särikompensatsiooniga võib samuti mängida. Ja ISOga. Aa, üks reegel oli veel – pilt võiks äge ka olla 😀 mitte lihtsalt tehniliselt sobivalt tehtud. Nädalavahetusel lähen katsetama.

Aga täna jäi mulle netilehtedes silma üks foto. Beyonce saab kaksikud! Vinge! Aga palun öelge mulle, miks tal kardin peas peab olema? Ei, ma ei mõnita. Ma reaalselt küsin – miks tahab üks naine endale kardina pähe panna?

6305201t1h87c6

Foto: Scanpix (Elu.24)

Tegelikult küsiks ma üleüldse – mis siin pildil õigesti on? Misasi see lillepärg endast kujutab? Ma olen vahel Facebookis ka tähele pannud, et naised lavastavad viimasel ajal oma fotod nii üle. Ronivad lilledega piimavanni… Või noh… panevad KARDINA PÄHE! Rääkimata beebidest, keda topitakse igale poole imelikesse kohvritesse ja karpidesse.

Mulle endale meeldib loomulikumaid pilte vaadata 🙂 Või siis valgusega mängitud pilte. Või siis midagi lihtsat ja ilusat. Maitse asi.