Ajakirjanduses on häid ja sisukaid artikleid ilmunud ning mul ei ole rohkem midagi muud süvaanalüütilist lisada, kuid enne, kui Eesti uue brändi teema ammendub ja loodud tööriistakast garaaži ära viiakse (kulutatud summat arvestades loodetavasti mitte tolmu koguma), tahaks veel mõnda asja öelda.

Jah, Eesti uue brändi esitluses tehti suuri vigu. Inimesed ei saanud esiotsa aru, misasi see roheline lärakas on. Enamik inimesi arvasid, et see ongi Eesti uus logo. Oksendav siil. Mina isiklikult ei tea, milline siil selline välja näeb, minule meenutab see kuju pigem pilve, näiteks nagu I cloudi logo (või tavaline pilv), aga see selleks.

Presenteerimise päeva edenedes hakkas ka üldsus aru saama, et tegemist ei olegi logoga ja et selle MITTE-logo trükkimine kotinartsudele (mis lisaks veel olid Indias toodetud) oli vast suurim idiootsus kogu selles loos üldse. AGA… Siis hakkas tulema siit-sealt tulema üleolvaid ja hukkamõistvaid reageeringuid stiilis, lollid olete või, et aru ei saa, et see POLE logo.

Okei, see on tööriist. RAAM. Selle pilve või loodud kivirahnude KUJUTISTE (piirjoonte/ šablooni) sisse saab midagi panna. Ohhoo, näiteks FOTO! Hästi palju fotosid. Igasuguseid fotosid. Ja neid pilve/siili ja kivikujuga hästi paljusid fotosid siis igal pool kasutada. Olgu see ühine joon ja tööriist siis kellele iganes, kes tahab Eesti uue näoga midagi esitleda või kuskil pildil olla.

Palju õnne – eestlane leiutas 200 000 eurot maksva projekti käigus raami, mis EI OLEGI ENAM KANDILINE.

Ma hakkasin reedel kohe mõtlema, kus seda täiesti uhiuut mittekandilist raami saaks hakata kasutama. Facebooki profiilipildiks oli mu esimene mõte. Mõtle – kõikidel eestlastel ühine kivirahnu või pilve/siilikujuga mittekandiline profiilikas. VINGE! 10 aasta pikkune disainihüpe tulevikku! (See on iroonia, juhul, kui on keegi, kes ei saa aru). Vaatan, et Helen Sildna on oma Facebooki profiilipildi juba uue unikaalse mittekandilise raami sisse toppinud. Aga natuke pooliku missioonina, sest Facebooki enda kandiline raam on ikkagi kogu üritust raamistamas.

Mõned ikka äkki ilmutavad ka veel fotosid. Kandilised fotod – minevik. Palun mulle uusi oksendava siili/pilve või kivi kujulisi. Küll tulevad ilusad ja tõesti uutmoodi perealbumid.

Või näiteks telekad (me ise küll ei tooda neid) – aga miks needki peaks kandilised olema? Igav!

Ja no sealt edasi… Mida iganes noh, tööriistakasti võimalused on PIIRITUD!

PS: Foto: Andres Putting (delfi.ee)