Machu Picchu kogemus läbi piltide

Machu Picchu kogemus läbi piltide

Ahh, mõtlesin, et jagan ka Machu Picchut läbi oma silmade. Meie jaoks oli see seiklus reisi hinna sees ja me ise igasugu transpordi (buss+rong+buss mäele jne), ööbimine, et saaks varahommikul mäele, ja mäepileti pärast muretsema ei pidanud. Pean tunnistama, et mulle meeldib sedasi reisida. Aga meie grupp oli väike, 5 inimest + Ivo. 40 matsiga ma seda ei teeks!

Kallim on, aga samas nägin ma teepeal backpackereid ehk seljakotimatkajaid, kel polnud raha rongi- ja bussipiletigi jaoks ning kes ei teadnud, et mäepilet tuleb mitu kuud ette ära osta, sest vastasel korral teed sa mingi rämeda kadalipu kondimootoriga läbi või paned oma viimased rahad mängu, et rongipilet osta (see on kallis!) ja lõpuks seisad seal mäe all ja üles ei saa. Lihtsalt ei saa, sest pileteid ei ole. Kõik. Seal kohapeal olles ei kehti reegel, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Ei saa! Sa ei roni seal “üle piirde” vms. Headaega!

Meie teekond algas Cuscost, kus viibisime pikemalt. Sealt sõitsime oma minibuss transpordiga ca 4 tundi (tõustes mingi hetk peaagu 4000m kõrgusele) väiksesse külakesse Ollantaytambosse, sealt rongi peale ja tunnike mäe alla linnakesse. img_2797Teepeal paus. Eespool alpaka. Taamal laama.

img_2488
Teepeal. Pidulik laama
img_2514
Ollantaytambo
img_2533
Rongisõit oli tegelikult väga sürr. Rong ei olnud eelajalooline, aga sõitis aeglaselt… Ja need vaated. Tekkis tunne nagu sõidaks mingi Harry Potteri rongiga nende tegelaste maailma.
img_2534
Rongisõit
img_2737
Rongisõit, ega sõidupealt tegelikult väga pildistada ei saanud
img_2547
Rongisõit
img_2537
Mäe all linnakeses, mis tekkinud vaid turistide mäekülastuse tõttu. Seal kõisime õhtul vabas õhus olevates termides. Rahvast oli palju, vesi soe, õhtune õhk oli külm. Ajastu umbes 70ndad. Aga vaade – MILJON DOLLARIT! Kahjuks pilti ei teinud, sest teate küll – fotokas ja bassuvärk ei käi hästi kokku.
img_2538
Mäe all külake, saabumine
img_2540
Mäe all külake, parajasti oli Halloween 🙂
img_2568
Mäele viis mugav buss. Neid läks iga minut. Ja tuli iga minut. Mäel sõitsidki ainult need bussid, mingi oma transaga sa sinna ei saa. Mina hoidsin kõik see aeg silmi kinni – ma ei kannata kuristikus sõtmist, isegi kui bussijuht on professionaal ja hulle vastu ei tule. Saabusime mäele hommikul vara, mis on ideaalne. Udu. Ja siis hakkab vaikselt selginema. Meie ootepositsioonidel. Ja järsku – sa näed KÕIKE!
img_2571
Ootame udu lahtumist…
img_2582
Natuke udu on veel jäänud. Kokalehed põses. Põsk punnis. Enerksi on vaja!
img_2577
Hommikused vaated
img_2549
Hommikused vaated

img_2633

img_2649

img_2638

img_2650
Näete seda rada mööda mäekülge, mis lõpuks võssa läheb. Inkad panid seda mööda. Kreisi!

img_2707

img_2735
Udu lahtus
img_2674
Nupsikud laamad igal pool
img_2703
Laamad

img_2696

img_2692
Laamade pildistamisest ei saa kunagi küll, eriti kui nad on pojad 🙂

img_2724

img_2721

img_2715

img_2717

Matkata on seal palju. Ja hetkel saab veel omal käel ringi käia. Tõenäoliselt varsti vaid kohustusliku giidiga ja ilma peatumata. Lahe oli!

One thought on “Machu Picchu kogemus läbi piltide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *