Meie Peruu reis läheneb. Juba järgmisel nädalal saame uuesti kokku reisijuhi Ivoga ja ülejäänud väikse seltskonnaga, et omavahel tutvuda ja arutada veel kord läbi varustus.

Varustust olen ma nüüd viimasel ajal ostnud, kõik suuremad asjad tunduvad olema koos. Pudi-padi, nagu patareid ja reisi jaoks tavalised peavalurohud jms, tuleb veel osta.

Mis ma hiljuti ära ostnud olen?

  1. Matkasaapad. Kuna ma ei ole suurem asi matkainimene ja mul pole elus läinud vaja matkasaapaid ja tegelikult pole otseselt see reis ellujäämiskursus (kuigi minu jaoks natuke on :D) ja vaja oli soovitavalt matkasaapaid või lihtsalt mugavaid tugeva tallaga jalanõusid, siis ma ei raatsinud osta 100-150 euroseid saapaid. Ostsin SportsDirectist 50 eurosed matkasaapad. (Kõik PÄRIS matkasellid võivad nüüd naerda, kui tahavad :D). Usun, et selle ühe reisi peavad vastu küll. Jalas olid väga mugavad ja välimuselt isegi kenakesed.

image

2. Matkarätik. Vaja oli kiiresti kuivavat matkarätikut. Polnud kuulnud, et selline asi olemaski on, aga googeldades leidsin, et säärane asi siiski eksisteerib. Väiksemate rättide hinnad algavad ca 10 eurost, aga kui tahad sellist suurt, mis kogu su keha ära katab, siis tuleks välja käia ca 40 eurot. Mina ostsin 50x100cm ja maksis äkki mingi 13 eurot. Mul väike keha ka õnneks, suudan end 100cm sisse ära mahutada küll. (Kirjutasin selle lause ära ja vaatasin, et olin alguses pannud mõõtühikuteks millimeetrid ja kirjutanud, kuidas ma 50x100mm rätiku sisse ära mahun. Vöötorav võibolla mahuks, ma ei ole kindel :D). Rätik ise on samast materjalist, mis toidupoes need mikrofiiber (või misiganes) tolmupühkimisrätikud.

image

3. Sokid ja silmaklapid. Üks blogilugeja (jou, Agnes) kirjutas mulle matkasokkidest ja saatis lingid. Pean tunnistama, et ma ei kanna eriti sokke ja ma varem arvasin, et on olemas tavaline sokk ja villane sokk 😀 Ja no need 20 den-ised sukk-sokid-põlvikud, mida ma tööl kannan. Okei, vb ka mingi froteesokk? 😀 Aga et on olemas igasugu talve ja suve ja alus- ja pealissokid. Pehmendustegaja ilma…. Igatahes ostsin ma Matkaspordist Lorpeni sokid (19 eurot), mis on niiiii mõnusad, et nüüd ma kannan neid igal pool tenniste sees (pikkade tenniste siis). Tellisin lisaks veel natuke suvakamaid pehmendustega spordisokke. 1 pakk (sees 2 paari) maksid ca 6-7 eurot. Ülimugavad.

image

4. Antitrombootilised tugipõlvikud 12,5 tunniseks lennureisiks. Neid käskis kanda mul perearst, sest eelmisel üle ookeani pikal lennul paistetasid mul jalad puupakkudeks. Tellisin kahed erinevate survetega. Tellides tuleb vaadata üldjuhul jalanumbrit ja sääre laiema koha ümbermõõtu, see peab klappima põlvikuga, sest muidu ei ole survest kasu, kui põlvik sul sääre ümber lotendab. Minul oli tellides see probleem, et kui ma võtan nr 39 põlviku, nagu mu jalanumber on, siis sääre ümbermõõt peaks mul oleks sentimeetreid suurem selle põlviku jaoks. Mul on väga kitsas säär ja et põlvik klapiks, pidin tellima nr 36 põlvikud. Õnneks need on lahtiste varvastega, seega ei jää põlvik jalanumbrist väikseks. Maksid ca 12 eur/ 1 paar.image

 

5. Vihmakeep. Pagan, see oli kallis, aga samas pidi korralik olema. Matkaspordist 39 eurot. Samas see on S number ja ma ei pea selle sees end tundma, nagu oleks telgis.

image

 

6. Malaariatabletid. Retseptiga. Kahele kokku ca 40 eurot. Võtma tuleb hakata paar päeva enne malaariapiirkonda sattumist. Me otseselt selles piirkonnas ei ole, aga see on haigus, millega te katsetada ei taha 😀

image

7. Raamatud. Ajakirjad on mul kodus ja neid ma ei ava ega loe meelega praegu, palju parem lennukis sirvida. Stig Rästa hea lihtsa raamatu ostsin ka reisile kaasa. Amy Tani raamat “Köögijumalanna naine” on mul praegu pooleli (väga hea raamat!) ja kui ma seda läbi ei saa, võtan selle ka.

image