Mulle tundub, et korter, kus me elame, jääb meile väikseks. Kuigi see on pindalalt suur, siis tubade lahendused on minu jaoks natuke liiga moodsad, mõnes toas on vaid katuseaknad ning ühte tuba oleks üldse hädasti juurde vaja. Tahaks, et Ethelil oleks oma tuba, kus ta saaks oma deegud paigutada, vajadusel ukse kinni panna ja täiesti omaette olla. Kuigi meil on mõnus ja suur katuseterrass, siis mina tahaks normaalset vähemalt 4-toalist korterit, kus on tavalise planeeringuga neljakandilised toad ja kõigis tubades aknad seinte küljes, mitte laes 😀 On seda palju palutud? 😀 (No ja suur rõdu/ ja või katuseterrass võiks ikkagi ka olla :D).

Sõitsime täna rattaga läbi Kalamaja uusarendused. Eks ma olin põhilisematega kursis ka. Ega me sellepärast ei läinud, et nüüd hakkaks uut korterit ostma, aga ilm oli ilus ja rattad garaažis 🙂 Mis siin meie kandis siis saada oleks?

47B LoftidLINK

Ülemiste korruste korterid on juba välja müüdud. 119,9m2 ja 4 tuba maksab 228 900 EUR.

Screen Shot 2016-07-14 at 20.49.07.png

Korteriplaan: pärineb loftide kodulehelt (Endover)

Korteriplaan mulle täiega meeldib – kandiline (suur pluss :D), magamistoas garderoob (iga naise unistus!), laste magamistoad piisavalt kaugel vanemate magamistoast (mõistlik!), rõdu otse elutoast (kaiff). Hind 228 000 eur – KOHUTAAAV! See on “vanas rahas” üle 3,5 miljoni krooni! Kes ostis nii kalleid kortereid üldse krooniajal? Isegi buumiajal ei ostetud nii kalleid? Okei, mõni hull ostis ka 😀

Ehitus on pooleli, praegu ehitatakse 4ndat korrust, nagu kohapeal selgus, aga virtuaalsed pildid ja õhkkond, mida luua üritatakse, on päris mõnsa.

Screen Shot 2016-07-14 at 20.54.03.png

Pildid loftide kodulehelt (Endover)

Seal maja ees ehitust vaadates tundus see koht hea. Mille järgi ma seda hindan? Sisetunde. Teate küll, selline tunne, et kas tekib TUNNE või ei teki. Pigem tekib, kui ei. Jätkuvalt – hinnad on ULMELISED!

Vibu tnLINK.

objectp_p_idrelatedimages_WAR_imagesportletp_p_lifecycle2aislargeuuidf7fb923e-58db-4d91-a9eb-14b2dcc534eemt1468311231407.jpg

Foto: city24.ee

Ei meeldi. No üldse ei meeldi. Mingid suurte majalahmakatega linnak. Meenutab Lasnamäge. Ei ütleks küll, et tegelt asub see mere ääres, Meremuuseumi juures. Käisime seal “linnakus” ehk hoovis, väga vaikne, kaks last oli liivakastis. Paar inimest oli rõdul… Kardan, et suur osa koretritest seisavad tühjalt. Ma ei imesta, sest 220 000 EUR eest võiks saada rohkem, kui 4-toalise valgeks värvitud seinadega karbi, kus vannitoas on asjad nii basicud, et kraanikauss täidab vaid seda ülesannet, et sinna voolab vesi ja sealt edasi torusse… See tundus kõige mõttetum diil Kalamaja arendustest. See tähendab, et igal diilil on oma hind, aga selle diili hind on kõvasti ülepakutud.

Valgevase – LINK.

img_0310

Screen Shot 2016-07-14 at 21.29.25

Foto: valgevase9b.ee

Sümpaatne. Väiksed majad üksteise kõrval, nagu pisikeste nunnude majade linnak. Kalamaja tunne. Mitte Lasnamäe. Teiste hulgas on ka täitsa “kandilisi” kortereid.

Screen Shot 2016-07-14 at 21.21.09.png

Korteriplaan Valgevase arendaja kodulehelt (valgevase9b.ee)

Tubade paigutus võiks veidi teistsugune olla, aga samas 2 rõdu, magamistoast garderoobi… Kaks vetsu. 92,5m2 ja 210 000 EUR. Ikkagi kallis. Aga vähemalt KESET Kalamaja miljööd, puumajakeste vahel. TUNNE oli pigem hea 🙂

Noblessneri majadLINK.

Otse sadamas. Korterid, mille eest ei ole mitte parkimiskoht, vaid isikliku jahi (ma ei tee eriti vahet jahtidel ja muudel mootorpaatidel) parkimiskoht. 4-toaline ca 350 000 EUR.

Sadamas oli resto ja ilus ilm ja elu kees justkui mõnel soojal suveõhtul Nizzas…

img_0309
Nova maja (Balti jaama turu juures) – LINK.

Täpsemalt kaks maja. Näiteks 132 m2 ja 4 tuba maksab 429 500 EUR. Ei, see ei olnud trükiviga. 429 500 EUR. Ligi 8 MILJONIT EESTI KROONI. Mis selle eest saab? 132 m2-se korteri akendest Balti jaama turgu vahtida? Mind ei veena mitte millegagi, et see korter seda väärt oleks. Miks see peaks maksma 2 KORDA rohkem kui teised Kalamaja korterid? Vannituba on kullast ehitatud? Voodi on ka sees ja selle all rahapakid?

Ühesõnaga, nagu juba ütlesin, igal diilil on oma hind, aga sellest diilist ma lihstalt ei saa aru. Ma ei kritiseeri korterit või seda arendust, ma kritseerin hinda.

Selline meie õhtuke oligi… Eks siin ole üht-teist veel. Boheemi kohviku kõrvale kerkib varsti maja, mille plaane netis veel üleval ei ole. Niine tänaval on üks majake valmis, aga 4 toaline korter maksab ligi 300 000 EUR (jälle arusaamatu!), Kopli poole on veel üht-teist… Kui ma hetkel peaks valiku langetama, siis ma valiks Loftid 🙂

PS: nagu te muidugi aru võisite saada, ei kirjutanud mulle korraga kõik maailma kinnisvarafirmad, ega palunud nende pakutut jagada, jälle jumalast südamest tuli see postitus, nagu ikka 😀