Jälle üks ülilihtne ja maitsev katsetus (sõin pärast taldrikult söömist ka panni pealt panni puhtaks). Ma olen toidutegemises jube laisk – tahan head asja, aga ei viitsi elusees osta 25 komponenti ja küpsetada 3 tundi. Õnneks taimetoiduga on lihtne – taimeid väga 3 tundi ei vaaritata ka.

Retsept on pärit jälle samast raamatust, mis eelmine retsept oli, aga mulle meeldib veidi mugandada.

Vaja läheb (kogus kahele):

  • Tofu tilliga, 1 pakk (ostke kindlasti see Bonsoya oma, see on mõnusa paksu tekstuuriga). Olen restoranis söönud ka vedelat tarretise moodi tofut (vähemalt oli nende menüüs see tofuna kirjas), mis maitses nagu näokreem. Seda ei taha keegi pannil praadida, uskuge mind!
img-4115

Foto: Bonsoya kodulehelt

  • 1 suur mugulsibul
  • 4 keskmist küüslauguküünt
  • garam masala vürtsisegu (ilmselt võib kasutada ka karripulbrit), ma panin 1,5 suurt teelusikat
  • väiksem karp kirsstomateid
  • peaagu terve karp värsket beebispinatit
  • soola ja pipart
  • oliiviõli

Kuidas teha?

  1. Vala pannile oliiviõli ja tükeldatud sibulad, prae sibulaid, kuni kergelt klaasjad.
  2. Lisa 1cm paksused tofu-kuubikud. Prae kogu värki, kuni ka tofu hakkab kergelt pruunistuma.
  3. Lisa purustatud küüslauk ja vürtsisegu. Prae natsa veel.
  4. Lisa kirsstomatid, mis pooleks lõigatud. Jahvata peale soola ja pipart. Prae neid, kuni on natsa lödid, aga mitte täiesti.
  5. Lisa terved beebispinati lehed ja sega kõike läbi, kuni lehed närbuvad.

Söö soojalt. Küüslauk teeb selle toidu jube heaks. Kes toorest tofut ei armasta, siis tasub proovida, sest praetud tofu on koos nende maitseainetega ikka hoopis midagi muud.

img_0257