Ma sain ükspäev ametlikult maailma veidrama unenäo osaliseks. Ma tean, et minu unenäod on suuresti tihti seotud mu hirmudega – lennukid, kõrgus… Tavalised unenäovariandid:

  1. Sõidan lennukiga ja koguaeg on selline tunne, et NÜÜD juhtub midagi ja ma kukun alla.
  2. Sõidan lennukiga ja koguaeg on selline tunne, et NÜÜD juhtub midagi ja ma kukun alla, ja siis kukungi alla.
  3. Olen maa peal ja näen, kuidas lennuk kukub alla.

Ühe korra elus olen unenäos lennuõnnetusest pääsenud, st see mölakas kukkus alla, aga ma jäin terveks ja lasin selle kummiliuvälja peal, mis uksest alla avaneb, alla ning tegin umbes sellise kehalise võiduliigutuse nagu “Minu Haiti” raamatu kaanepilt.

minu-haiti

Foto: Apollo

Võite ise arvata, mida sellised sagedased unenäod minu kohta räägivad. Haige inimene, mis teha! Aga kui need unenäod on täitsa reaalsed, mille stenaarium ei ole eriline fiction, siis hiljuti sain “nautida” ulmestsenaariumit ka.

Unenägu oli siis selline, et mul oli vähk. SELJAvähk (misiganes see seljavähk on!). Seljavähi ravi oli selline, et selja seest käis välja selja suurune kärje moodi anatoomiline asi ja ravile läks see kärg. Kuidas seda raviti? See läks puhastuspesu firmasse. Selg-kärjest pidi vähi välja PESEMA! Siinkohal pean tunnistama, et ilmselt on minu unenägu ainest saanud Marianni kirjutatud vaibadraamast, kus ta suure ja raske vaiba pesufirmale andis. Pesufirmast anti mulle mu selgkärg tagasi ja öeldi, et sry, aga see ei lähe puhtaks (terveks siis) ja ma olin väga löödud, sest pidin selgkärje selga tagasi panema ja ära kõngema.

Kunagi ammu oli mul hommikuti lõbus komme, et kui ärkasin ja oli meeles, mida ma unes nägin, siis googeldasin virtuaalsest unenäoraamatust märksõna, et mis see unenägu siis tähendas. Selle ünenäo puhul peaks selgkärge googeldama? Keegi teab, kuidas see inglise keeles olla võiks? 😀