Esimesest kokkupuutest Kalamaja Põhikooliga olen juba kirjutanud. Siin: Ülekiilamine elukohajärgses koolis. Nüüd siis kutsuti saali kokku kõik lapsevanemad, kelle lapsed on kooli vastu võetud ja hakati infot jagama. Mul on jäänud mulje, et kõik, kes Kalamajas EI ELA, arvavad:

fashionable woman with vintage bike on brick wall background

Tüüpiline Kalamaja naishipster?

  • et siin elavad mingid tüübid, kes igapäev ratastega (loomulikult korviga) tööle vuravad, naistel seejuures seljas kihiline kleidi look ja meestel välkumas värvilised sokid ja hirm, et habe kodarate vahele kinni ei jää…
  • et mehed keeravad iga hommik vuntsiotsi üles leidmata vannitoariiulilt õiget habemeõli, sest neid on lihtsalt 455 erinevat.
  • et siin imetavad emad kõik oma lapsi 6aastaseks saamiseni ja kallavad neile uriini kõrva, et kõrvapõletikku ravida. Loomulikult ei vaktsineeri nad ka lapsi.
  • et keegi siin kodus süüa ei tee, sest kõik söövad koguaeg Telliskivi linnakus miljonis restoranis, kus niikuinii põhimõtteliselt iga päev avatakse siin ju uus restoran.
  • et kui ongi KEEGI, kes ikka ka kodus süüa teeb, siis kindlasti mingi ÜLIimelikke asju, üliveidrate toidunõudega ülikunstipärases köögis.
  • et kõigi kodude siseviimistlus on ise ja oma käega tehtud, a la öko savist ja naturaalsest puust, mis just metsas maha saeti.
  • et kõik lähevad hommikul tööle kuhugi disainibüroosse ja need, kes veel ülikoolis käivad, kindlasti Kunstiakadeemiasse.
hipster_0

Tüüpiline arvatav Kalamaja hipster?

hipster-man4

Tüpiline arvatav Kalamaja snoob?

Kooli aulas oli seltskond muidugi kirju, aga üldmulje oli siiski suht tavalised inimesed. Siiski oli üldpilt väga erinev Lasnamäe lasteaias 4-5 aasta jooksul nähtud seltskonnast. Hetkel ei räägi ma veel sisust, vaid välisest poolest. Paljastus küll nii mõnigi värviline sokk, kuid rattahunnikut koolimaja ette ei tekkinud. Küsimusi oli inimestel suht palju ja seeläbi saad alati aru, kes need kummalised (minu jaoks) lapsevanemad on. Üks isa oli näiteks sõna otseses mõttes täisidioot, ta küsis keset küsimustevooru üle saali rämedalt ülbe ja üleoleva häälega umbes, et millal see jama siin lõppeb ja hakkaks nagu asjalikest asjadest ka rääkima. Kuule mees, mine koju ära! Ma ei tahaks selle isa laps olla!

Samas, nagu ikka, juhtub vahele ka mõni blond noor ema, kes küsib, kas nendele lastele, kes nö teises vahetuses õppima hakkavad ja lõunaajaks kooli tulevad (sest RUUME EI OLE), on ka mingi pikapäevarühm kuskil klassis. Mis sest, et direktor on just rääkinud 10 min. sellest, et teine vahetus alustab lõunal, sest RUUME EI OLE. Selle ema laps ma ei tahaks olla!

Sain teada, et minu Ethel hakkab käima 1a klassis ja koolipäev algab kell 8.00 ning lõppeb 11.45. Pikapäevarühm on tasuline ja ca kella 4ni õhtul. Huviringidest on välja pakkuda kabe, male, laulukoor, akrobaatika-tsirkus (?), võitluskunstid ja midagi vist oli veel… Midagi on tasuta (jamamad asjad), midagi on tasuline (ägedamad asjad, kusjuures mitte üldse odav lõbu). Ethel hakkab käima niikuinii väljaspool kooli kunstiringis (no nagu ühele Kalamaja hipsteri-piigale ikka omane!). Mingisse judosse ta sobiks vb ka. Akrobaatikasse? Hmm…

Esimeste klassidega alustavad väga noored õpetajad. Jess! Etheli õpetajaks saab noor ca 25 aastane, 3 aastat antud koolis õpetanud tüdruk. B klassijuhatajaks saab keegi noor, kes pole varem seles koolis veel kunagi õpetanud, ja C klassi juhatajaks täna ülikooli lõpuaktust tähistav praktikant. Usun, et kõik on tublid ja püüdlikud, kuid mulle tundub, et sellest valikust saime meie kõige parema variandi. Samas ega kunagi ju ei tea enne, kuni õppetöö pihta hakkab. Ethelile näitasin Facebookist tema tulevast õpetajat, ta oli rahul. Õpetaja välimus on väga oluline talle :D.

Saali ees oli direktor ja õppealajuhataja. Väga stereotüüpsed tegelased – direktor selline mõnusa jutuga, tore, väikse vuntsiga, muretu sell ning temale vastandus siis õppealajuhataja – konkreetne, pedantne, täpipealt kõike planeeriv ja ettehoiatav naine. Umbes täpselt nagu ühes keskmises peremudelis 🙂

Peale selle kõige adusin, et 1 klassi minev laps vajab ikka kohutavalt palju ASJU. Lisaks ka koolivormi mingid esemed, mis on kohustluslikud, aga samas ei ole ka ja mis tuleks hiljemalt homme ära tellida. Nii et varsti läheb hullemaks kooli-shopinguks 🙂

nerd_or_hipster_t670