Eile, esmaspäeva hommikul ärkasime. Nagu meil hommikune traditsioon on, siis nunnutan Ethelit tema voodis, kuni ta enamvähem silma vidukile saab. Kui hästi läheb, siis ta ei äiga mulle läbi une. Siis kobib ta mulle kukile ja tassin ta mängeldes suurde tuppa diivanile. Seal aitab väike multikasessioon tema vidukil silmad lõpuni lahti.

Tol hommikul tabas meid aga üllatus, nimelt meie miljonist kanalist oli alles mingi, ma ei tea.. 15. Kõik Etheli lemmikud multikakanalid olid haihtunud öhe. “See on juba nagu vanaisal kodus, ” oli ta nördinud. Vanaisal on tõesti neid kanaleid mingi 4, pluss üleval korrusel vene kanalid. Mina ei tea, kuidas nad elavad. Imelik on see, et ega mina ka telekas kõiki neid kanaleid ei vaata. Ma vaatan heal juhul mõnda saadet ETV-s, vahel Travelis ja TLC-s. Ma pigem klõpsin. Ja kui mul oleks 4 kanalit, mida klõpsida, küll see oleks üks lühike klõpsimine.

Õhtul polnud Ethelil mahti teleka taga üldse olla ja tänaseks juba ka selgus põhjus, mis nende kanalitega juhtunud oli. Kuna mina olen leebelt öeldes tehnika-idioot ja ei oska sellisest asjadest üldse midagi arvata, siis ma ei hakanud arvama ka. Mind nagu väga ei huvita ka, mis nende kanalitega juhtus või kuidas näiteks minu telefon järsku öösel mingi uuenduse tegi ja miks mu äratuskell seal telefonis järsku hommikul sedasi karjub, et Balti jaama rongide väljumise hõise selle helina kõrval Kalamaja linnaosa kohal kahvatub. Ühesõnaga, Karl oli seal telekas midagi näppinud. Ta tunnistas üles. Ja avaldas ka kohe lootust, et seda saab tagasi muuta. Küll aga ei kiirustanud ma teda selle muutmisega takka ja nii see jäi…

Täna siis hetkel hõiskab täiesti suvalise tegevuse kõrvalt, nagu tal oleks tulnud tohutult hea idee. “Ma tean küll, mis meie telekaga juhtus!!!”

“No mis sellega juhtus?”

“See on süüdi” ja näitab laua peal vedeleva ajalehe peale.

Ma ei näe nii kaugele ja küsin, et mis seal on, kes siis süüdi on.

Ethel: “Meie uus president! Tema on süüdi. Tema hakkas presidendiks ja tegi nii, et lapsed enam multikaid ei näe.”

Ma tahaks naerda, aga lapse üle ei saa eriti. “Kust sa seda võtad?”

“No ta hakkas ju presidendiks. Ja täpselt samal ajal kadusid multikad. LOOGILINE ju!”