Mis vahe on Eesti ja Itaalia kämpadel? See vahe on tegelikult üüratu ja et mitte kodumaad kuidagi solvata, siis ma arvan, et see tuleb suuresti sellest, et meil lihtsalt ei ole kliimat, mille tõttu ei saa me sellisel tasemel puhkusekomplekse rajada. Meie oleme tegelikult suht väikses kämpas, aga ometi on siin lastele päeval organiseeritud tegevused, mitu mänguväljakut, mitu basseini (beebidele ja lastele ja suurtele), liutorud, õhtune lastedisko, suurtele mingi karaoke või kahemehebänd, baarid, jalkaväljak jne.

Eestis on mõned männikäbid (ärge saage valesti aru – mändide all lösutada mulle meeldib), heal juhul pesemisvõimalus, üksik batuudinärakas lastele, rattalaenutus, grillimisevõimalus ja kõrge hind. See kõik on olemas ka siin Itaalias (va kõrge hind), aga mitmekordselt ja makstud raha eest tunned, et oled ka midagi saanud. Näiteks mulle meeldib Roosta kämpingute asukoht – rannas mändide all, mõnus, aga hind lihtsalt on liiga kallis. Kahe magamistoaga puhkemaja (nagu meil siin) maksab Roostas suvel 198 EUR (just praegu vaatasin nende kodulehelt). Üks öö KÄMPINGUS 198 EUR! Siin oleme me viiekesi ja maksime 6 öö eest 700 EUR. Saame ka päev läbi bassudes möllata või kas või näomaalinguid lasta teha 🙂

Elu käib siin suurtemates mobil-home‘des ja väiksemates, trailerites (kuhu ette on tehtud veel telkterrass) ja lihtsalt suurtes telkides või väikestes seljakotirändurite telkides. Kõik on järve kaldal, kus on õhtul päikeseloojangul eriti ilus jalutada. Inimesed on riputanud oma telkide ette hiina laternad/ lambid ja kellele selline romantika meeldib, siis tõesti on nunnu.

IMG_9828

Meie majake

IMG_9773

IMG_9816

IMG_9530