Olen sellest juba varasemateski blogipostitustes kirjutanud (koolieeliku teema alt leiab), kuidas minu laps üleöö suureks inimeseks sai, ja põhimõtteliselt juba kinnivaraturul omale oma korterit otsib (tegelt ei otsi, sest ta on veendunud, et kolib suureks saades minu väiksesse korterisse). Samas tegelt ma ka ka ei imesta, kui siiski kinnisvaraturul möllab, sest ta lihtsalt hakkas järksu a la peale Tom Cati ja Crutopia netis ka MUID asju tegema.

Kiikasin reedel oma instagrammi ja see viskas mulle äkitsi liialt palju nö teaandeid korraga. Esimene mõte oli – mingi hull stalkib mind 😀 Siis sain aru, et see oli minu oma väike Ethel. Tal on oma instagrammi konto, loomulikult KINNINE, sest tal oli niiiii väga vaja teha Laura moodi pilte, musisuudega selfisid jne. Minu sõber ta muidugi on, sest oh, seda üllatust, ma olen ema, kes ikka tahab teada, millega tema laps tegeleb. Ta oli mulle sada laiki pannud ja peale seda ka kommentaare KIRJUTANUD. 6 aastane! Peale igasuguste pildiikoonide (peamiselt smailid, kes suure suuga imestavad), oli ta kirjutanud näiteks meie uue kassi pildi alla: “Naljakas on see” või minu istutamispildi kohta: “Lahe” ja siis süstlaikoonid ja rohelised südamed.

IMG_2846Ma ei jõudnud juba end herneks ära hirnuda, kui sain äkki Ethelilt smsi. Smsi sisu oli see juuresolev pilt ja tekst: “EMME ma sain sele” ja siis kaks kakajunnismailit 😀  Kahtlustan, et ta ei tea, et need kakajunnid on. “Sele” oli talle minu ema ostnud, sest ta on see nädal seal. Super lahe aga oli lapselt smsi saada 🙂 Ta on kunagi varem ka saatnud ühesõnalisi ja suurte tähtedega, aga nüüd saame juba väikeste tähtedega suheldud. Kui ma kirjutasin vastu, et oi, mis see on, saatis ta endast hoopis pildi ja pani alla veel hulga kakajunnismailisid 😀 Ja lõpuks veel: “EMME ma armastan ain’t”. Ilmselt siiski mind, mitte Ain’i.

Samal päeval avastasin ma oma märkminu vahelt juba mitu kuud seal seisnud lapse koolivalmiduskirja, mille olin saanud lasteaiast. Ma polnud mitte kunagi sellele paberile otsa vaadanud, arvates, et see on lihtsalt kõigil üks see sama dokument, kus kirjas, et laps on koolivalmis. Piinlik, aga avastasin alles nüüd, et seal oli minu Etheli kohta tehtud ka isiklik kokkuvõte, mis sisaldas järgmisi suuremaid tähelepanekuid:

  • Tahab olla juht. No shit?! Kes tahaks olla alluv.
  • Kirglik oma seisukohtade esitaja. Emasse eks 🙂
  • Valib sõpru ja hoiab neid. Tahab oma teadmisi kaaslastega jagada. Olen ka suur sõprade valija ja samas, kes ei tahaks teistele lollidele selgeks teha, kuidas asjad tegelikult on 😀
  • Omab kriitikameelt. Sellest saan ma igapäevaselt aru, kui üritan talle lasteaeda jalga panna õue kilepüksid ja linnasaapad, mis tegelt kokku ei sobi. Mina mõtlen, et savi, kes sind lasteaias ikka sellise pilguga vahib. Ja muidugi tahaks talle öelda, et kle sa oled 6!!! Aga ta keeldub väitega, et ta naerdakse välja.
  • On liikuv ja sportlik tüdruk. Liikuv? Ta liigub ainult siis, kui saab sihitult lambist ringi joosta. Kui on kuskile konkreetsesse kohta minek, siis ta võib oma jala otsa koperdades ka pikali kukkuda. Sportlik? 😀
  • Huvitub kunstilisest tegevusest. Huvitav, kas ta mõtles siis tõsiselt seda Belgias öeldud asja, et ta tahaks kunstikooli minna?
  • Ja peale kõige muu veel loominguline isiksus, kiire mõtlemisega, nutikas tüdruk.

Ilmselt ei ole lapsi, kelle kohta kirjutatakse sinna koolivalmiduse kaardile, et ei huvitu mitte millestki, tahab ühe koha peal seista ja üldse ei saa millestki aru, kuid äge oli lugeda ikka. Eks see tegelikult läks ikkagi täppi ja tundsin oma lapse sellest kirjeldusest ära ju küll 🙂