Ühest allikast loed laias laastus seda, et kui sööd kiireid süsivesikuid, siis sinu veresuhkru tase tõuseb ja põhimõtteliselt lähed seeläbi paksuks. Selle põhjal on üles ehitatud terve teadus – näitajad glükeemiline indeks ja glükeemiline koormus, toiduained, mida võib südamerahus süüa ja mida mitte. Välja on mõeldud igasugused suhkruasendajad, aeglased suhkrud – agaavisiirup, erütritool, ksülitool, fruktoos jne. Leiutatakse igasugused tooted, näiteks Coca Zero, mis täis magustajat aspartaami, kuid milles ei ole süsivesikuid, mis sinu veresuhkrut tõstaks ning mida võib rahus tarbida.

Ja siis võtad teise allika ja loed, et võime leiutada kui palju tahes teooriaid ja tooteid, aga on olemas selline kift asi nagu inimese aju. Ja samal ajal, kui sa enda meelest seda “süütut” kokat liitrite kaupa kõrrest makku luristad ja elad õndsas teadmises, et see su pekile järgmist põlvkonda peale ei kasvata, veab su aju su keha alt. Nimelt su keel saab ikkagi selle magusaaistingu, seeläbi ka aju ning aju, vana kits, annab kehale ikkagi need samad signaalid, mis kiire süsivesiku puhul. Pekk kukub ikkagi vohama. Kui ma sellest kuulsin, siis mõtlesin, et krt, kes siis ütleb, mis on üldse tõsi ja mis mitte. Ma olin pettunud.

Täna sõin imemaitsvat õhtusööki, viimase aja lemmikut ja mõtlesin, et kui ma söön gluteenivabu makarone, kas siis mu aju teeb sama triki – arvab, et see on gluteen, sest maitse on ju sama 😀

Siinkohal jagan teiega minu viimase aja lemmiksööki – spagetid küüslaugu ja pestoga ning köögiviljakastmega. Spagetid keetsin ära ja segasin läbi lögaga, mis koosnes purustatud küüslaugust, hakitud basiilikust, pestost ja oliiviõlist. Ja köögiviljaosa koosnes pannile lõigatud suvikõrvitsast (lemmik!), paprikast, suhkruhernekauntest, seentest, tsillipastast, küüslaugust, oliiviõlist, sojakastmest ja suvakast tomatikastmest (mitte purustatud tomat, vaid mingi suvakas pastakaste purgis).

IMG_8046-0

Lemmik