Lillkapsa-maguskartuliga kookosene karrisupp
Mul oli kodus maguskartulit, lillkapsast ja purk kikerherneid ning kuigi ei olnud mul ees mingit retsepti, siis ma teadsin, et neist saab oma suva järgi teha ühe mõnusa vürtsise ja kookosese karrisupi.
Vaja läheb:
- keskmise suurusega bataat ehk maguskartul
- pool keskmise suurusega lillkapsast
- 1 purk kikerherneid
- 1 sibul
- 3 küünt küüslauku
- pool purki (so 200ml) kookospiima
- karripulbrit maitse järgi (ma panin vist üle poole Santa maria paki)
- sojakastet soolasuse timmimiseks
- törts karripastat
- oliiviõli
- vett
Kuidas teha?
- Pane potti piisavalt oliiviõli ja haki sisse sibul ja purusta sinna ka küüslauguküüned. Prae natuke. Lisa karripasta.
- Lisa potti kuubikuteks tehtud bataat ja vajadusel ka õli juurde. Lisa karripulber ja sega ja prae veel natuke.
- Lisa ka lillkapsa õisikud ja keev vesi. Vett nii palju, et viljad oleks kaetud.
- Lisa kookospiim ja sojakastet maitse järgi ja keeda kuni viljad poolpehmed. Siis lisa veest läbi lastud ja nõrutatud kikerherned. Ning keeda kuni kõik pehme.
NB! Ära söö tulikuumalt, lase natuke jahtuda, nii on maitset paremini tunda. Jube hea asi! Kui oled riisisõber, võid selle ju riisile peale kallata. Mina eelistan ilma nagu suppi.
Karolin
Kaua sa umbkaudselt erinevaid koostisosi keetsid?
ebapärlikarp
Kokku äkki 15 min.