Olen nüüd juba mõnda aega tükkšampooni ja -palsamit kasutanud ning tahan jagada päris ausaid muljeid, sest paljudele on see ikkagi tume maa ning vedelate harjumuste küüsist raske lahti pääseda. Olgu öeldud, et 1) mina saan kommenteerida vaid neid tooteid, mida mina kasutanud olen ning see ei laiene kõikidele tükk-juuksehooldustoodetele, 2) ma saan rääkida ainult sellest, kuidas need tooted MULLE mõjusid ega eeldada, et need kõigile samamoodi mõjuvad ja 3) mulle ei ole selle postituse eest keegi maksnud ei toodetes ega rahas.

Alustame tükkšampoonist (minu pildil see oranž toode). Kuidas olen näinud ja tundnud, et seda promotakse? Argumendid on olnud, et peseb juuksed hästi puhtaks, jätab juuksed väga pehmeks, mugav kasutada, hea reisile kaasa võtta… Minu tegelikkus on järgmine. See šampoon peseb tõesti juuksed puhtaks. Ilmselt kõige suurem eelarvamus on see, et kuidas see küll juustes vahutama hakkab?! Vahutab hullupööra! Võtad selle nagu seebi kätte ja hõõrud veidi juukseid siit ja sealt ning see peksab end täiega vahtu. Siis paned seebi käest ära ja edasi pesed nagu tavalise šampooniga.

Oranž on tükkšampoon ja valge on palsam. Veel uued ja kasutamata.

Mis on aga keerulisem ja minu meelest pole absoluutselt mugav (võrreldes tavapudeli või pumbaga pugeliga) on tükkšampooni karbist kätte saamine. Esimesel korral, kui seda tükki pole veel kasutatud, keeran karbi tagurpidi, raputan ja šampoonitükk kukub mulle pihku. Kõik korras. Aga järgmised korrad… Isegi kui olen eelmisel kasutamisel selle tükikese ilma liigse veeta karpi tagasi pannud ja püüdnud eelnevalt karbikesest igasuguse liigse vedeliku eemaldada, see enam nii lihtsalt ei juhtu. Pean seda karpi ikka kõvasti vastu peopesa peksma, et seep välja kukuks, vahel ei kukugi. Siis hakkan näpuga uuristama. Veidi juba kasutatud ja niiskust saanud tükkšampoon muutub aga päris lödiks ja sedasi näppu seebi ning karbi vahele ajades muljun oma tüki kohe koledaks plönniks.

Mida pesu ja aeg edasi, seda lödimaks muutus ka šampoonitükk ja juba õige pea “sulas” see karpi põhimõtteliselt ära. Nii, et sain seda karbist näppudega nagu kreepi kaapida. Kuidas seda vältida, ma ei tea. Ei hakka ju iga kord pärast kasutamist šampooni rätikuga kuivaks nühkima või karpi pesema ning seda samuti kuivaks nühkima. Kes viitsib, võib ju proovida. Aga kus on siis see “mugav kasutada”?

Seega, kas seda tükkšampooni ka kugav kasutada on, jääb igaühe enda otsustada vastavalt tema kasutusoskuste tasemele 😀 Reisile on seda tõesti hea kaasa võtta – pisike ja kompaktne, ei voola kotis kogemata laiali ka. Mul on olnud elus päris mitu korda nii, et kotti avades avastan, et šampoonipudel on lekkinud. See on ligaselt räme, eriti kui oled nii rumal, et paned näiteks läpaka samasse kotti 😀

Palsamist ka. Nagu pildilt märkate, on palsam miskipärast šampoonist veidi suurem ja TÄPSELT vastu karbi kaarjaid ääri. Seega palsamit oli minul juba esimesel korral väga raske karbist välja saada, see lihtsalt ei tule! Kujutage nüüd ette, kui see veel veidi niiske on ja karbi külge kleepub. Alloleval pildil olen ma juba läinud veidi närvi 😀 ja üritanud näpuga palsamitükki urgitseda. Suht võimatu, sest näpp läheb sisse ja seda “küünt vahele” saada võimatu. Tegemist ei ole mingi kivikõva asjaga.

Näpuga uritsemise leebed jäljed näha.

Šampooni olen ma tegelikult tänaseks peaaegu otsa kulutanud, paar näputäit veel karbist tõmmata, aga palsam minule üldse ei sobi. See jätab minu (värvitud) juuksed niiiiii kuivaks ja karedaks nagu mingi heinakuhi, mida lihtsalt võimatu lahti harjata. Juukseotsad on pärast nii kuivad, nagu oleks sealt viimane elujõud välja pestud. Reaalselt teeb see minu juuksed hullemaks, kui siis, kui ma palsamit üldse ei kasutaks. Nii et kui šampoon mulle pigem meeldib, siis seda palsamit mina enam mitte kunagi ei ostaks.

Ahsoo, seda olen ka vist kuulnud, et juuksed püsivad mitu päeva puhtad. No neil, kel püsivad, neil püsivad vist niikuinii. Minul need tooted midagi puhtamana kui tavaliselt ei hoia ja juukseid pean pesema ikka iga päev. Ega siit pildilt midagi aru saada ei ole, aga mis juuksetoodete arvamusavaldus see oleks, kui ma juustest pilti ei paneks eksole 🙂

Puhtad on küll, aga otsad on väga-väga kuivad ja lahti harjamiseks läks reaalselt 5 korda kauem aega ja närve kui tavaliselt.

Vot siis nii. Aa, šampoon on mõnusa lõhnaga ka!

Olete ka proovinud ja kas jääte tükktoodete juurde? 🙂