Nädalavahetusel otsustasin, et on vist õige aeg seeme mulda külvata. See tähistab minu jaoks päris kevade algust ja eks ma tahtsin ka, et see juba algaks, rehvidki vahetasin lõpuks ära.

Uurisin, kas aianduspoed on lahti ja avastasin, et Lasnamäele on samuti Hortes tekkinud. Ma olen varem käinud Laagri Horteses, aga Kalamajast on ju sinna Lasnaka Tähesajusse hulga lühem maa. Rahvast oli vähe ja 2 meetri distantsi ei olnud keeruline hoida. Peale vähese rahva oli Lasnaka Horteses ka kuidagi vähe valikut. Ei tea, kas asi on eriolukorras, ilmas või selles, et Lasnamäe Hortes vist väikem kui Laagris.

Meil oli vaja peale taimede, seemnete ja mulla ka anumaid, kuhu kõik eelnimetatud panna. Selliseid, mis rõdu äärele riputada saab, aga kuidagi ei leidnud kas õiget suurust, värvi või küsiti plastjunni eest mu meelest lihtsalt liiga palju raha. Ei võtnud sealt lõpuks midagi ja läksime kõrvale Bauhausi, et aru saada, kas olukord ongi nii nutune.

Bauhausis seevastu olid võrreldes Hortesega inimhordid. Distantsi oleks ehk saanud hoida küll, kui väga tahta, aga distantsist ei hoolinud seal küll eriti keegi, vb mõned üksikud paarid. Kõik olid ninapidi seemnestendide ees ja riiulivahedes oma valikuid tegemas. Ja just lugesin uudist, et 2+2 reegel on meede, mis ilmselt kõige hiljem tühistatakse. Siiri Sisask oli mingis poes palunud võõral distantsi hoida ja saanud seepeale möliseda. Üksi on väga raske suures kaubanduskeskuses pikivahet hoida, kui inimesed sulle pidevalt külje alla ujuvad. Siis jooksedki 5 tundi oma käruga riiulite vahel ringi ja põgened, luurad õiget hetke, et saaks seemnevahesse, kui seal kedagi parasjagu ei ole.

Bauhausist saime taimekastid (vot just, see on õige sõna, enne kirjutasin anumad, haa), kinnitusvahendid ja muu vajaliku, aga taimi oli seal kuidagi veel vähem kui Horteses, seega läksime Hortesesse tagasi ja võtsime suvalt midagi. Kuidagi narr oleks olnud tühjade kastidega koju tagasi tulla.

Tööjaotus kujunes lihtsaks – mina istutan asjad kastidesse ja mu teine pool kruvib need kastid rõdupiirde külge.

Osa tavaarist.

Siin on rõdukastid veel maas. Kusjuures nartsisse ei ole ma iialgi kasti istutanud, aga neid teisi rohelisi vist iga aasta.

Piparmünt. Ei kasvatanud ise, Hortes kasvatas minu eest, aga lõhnab ikka hästi. Seemnekastidest ei hakanud pilte tegema, mis seda haljast mulda ikka pildistada 😀 Aga peale rukola, basiiliku jms läksid ühte kasti ka mu lemmikud – rukkililled 🙂

Mu teises kodus olid ka rukolalehekesed ninad mullast välja pistnud.

Mulda jäi puudu ja üks kast jäi täitsa tühjaks, tuleb varsti veel toimetada, aga see on puhas nauding. Rõdul olevat lauda peaks ka kõpitsema, värv on maas, aga ära ei hakka viskama ju. No ja veel nipet-näpet.